Τρίτη 14 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καθοριστική η συμβολή του

Συλλυπητήρια μηνύματα Κομματικών Οργανώσεων

Συλλυπητήρια μηνύματα για τον ξαφνικό θάνατο του σ. Κώστα Τσολάκη εξέδωσαν οι οργανώσεις που τον τον γνώρισαν από κοντά και συνεργάστηκαν μαζί του όλα τα χρόνια της οικοδόμησης των Κομματικών Οργανώσεων από τη μεταπολίτευση μέχρι τις μέρες μας.

Η ΝΕ της ΚΟΘ

Τη βαθιά της θλίψη για το θάνατο του σ. Κ. Τσολάκη εκφράζει η ΝΕ της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης. Στην ανακοίνωσή της η ΚΟΘ σημειώνει πως "η συμβολή του Κ. Τσολάκη ήταν καθοριστική στην οργάνωση και το δυνάμωμα των κομματικών δυνάμεων, όπως και στην ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού κινήματος της περιοχής. Μετά τον επαναπατρισμό του - συνεχίζει η ανακοίνωση - ακλόνητος και πιστός στα οράματα της κοινωνικής προόδου και του σοσιαλισμού, προσφέρει τις υπηρεσίες του, καθοδηγώντας από μέρους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τις Κομματικές Οργανώσεις Μακεδονίας - Θράκης. Διατέλεσε επίσης για ένα διάστημα γραμματέας Περιοχής Μακεδονίας - Θράκης". Η ΝΕ της ΚΟΘ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Αποφάσισε επίσης να παραστεί αντιπροσωπεία της και να καταθέσει στεφάνι στην κηδεία του. Την απόφασή του να παραστεί αντιπροσωπεία που θα καταθέσει στεφάνι στην κηδεία του Κ. Τσολάκη ανακοίνωσε το Συντονιστικό της Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Για το σκοπό αυτό αύριο Τετάρτη στις 9 π.μ. αναχωρεί πούλμαν από τα γραφεία της ΚΟΘ, προκειμένου να μεταφέρει στην Αθήνα τα μέλη, τους φίλους και οπαδούς του Κόμματος που επιθυμούν να αποτίσουν φόρο τιμής στον σύντροφο και συναγωνιστή τους Κ. Τσολάκη.

Το Συμβούλιο Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ

Ο Κ. Τσολάκης "υπήρξε πάντοτε ζωντανό παράδειγμα προσφοράς και αυτοθυσίας για τους νέους συντρόφους που τον γνωρίσανε", τονίζει σε ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, επισημαίνοντας την "καθοριστική συμβολή στην οικοδόμηση και ανάπτυξη της ΚΝΕ από τη θέση του υπεύθυνου του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ". "Η αφοσίωσή του στα καθήκοντα και το Κόμμα υπήρξε για την ΚΝΕ στην περιοχή μας φάρος", σημειώνει το Συμβούλιο Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, τονίζοντας πως "δεν πρόκειται να ξεχάσουμε τον σύντροφο Κώστα Τσολάκη".

Οι Οργανώσεις που συνεργάστηκαν μαζί του

  • Τη βαθιά θλίψη τους για το θάνατο του επί χρόνια καθοδηγητή τους εκφράζουν η ΝΕ Δράμας, η ΝΕ Εβρου, η ΝΕ Ξάνθης, το Συντονιστικό Οργανο Μακεδονίας - Θράκης.
  • Η ΝΕ Σάμου εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Κ. Τσολάκη και αντί στεφάνου στη μνήμη του προσφέρει στην ΚΕ του ΚΚΕ το ποσό των 50.000 δρχ για την αποκατάσταση του ιστορικού αρχείου του Κόμματος. Επίσης η ΑΕ Ικαρίας, "διερμηνεύοντας τα αισθήματα των Ικαριωτών και Φουρνιωτών κομμουνιστών, φίλων και οπαδών", εκφράζει τα συλλυπητήρια της και αντί στεφάνου προσφέρει στην ΚΕ το ποσό των 50.000 δρχ για την αποκατάσταση του ιστορικού αρχείου του Κόμματος.
  • Τα συλλυπητήριά τους εκφράζουν επίσης η διεύθυνση και το προσωπικό του ραδιοφωνικού σταθμού της Σάμου "Ανατολή στα FM".

Η ΕΣΑΚ

Το Γραφείο της ΕΕ της ΕΣΑΚ με ανακοίνωσή του εκφράζει την απέραντη θλίψη του για τον ξαφνικό θάνατο του Κ. Τσολάκη, τονίζοντας ότι "θα τον θυμόμαστε παντοτινά για τη στέρεα και αποφασιστική σκέψη και δράση του. Θα παραδειγματιζόμαστε από την τετράγωνη ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική του λογική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ