Πέμπτη 16 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΣΑΚ
Αναγκαία η δημοκρατική φορολογική μεταρρύθμιση

Τον κίνδυνο εξαφάνισης χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ως αποτέλεσμα της εφαρμογής των "αντικειμενικών" κριτηρίων φορολόγησης και της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνει με χτεσινή της ανακοίνωση η ΕΣΑΚ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η φορολογική, όπως και η γενικότερη οικονομική, πολιτική της κυβέρνησης, υπαγορεύεται από τα συμφέροντα του πολυεθνικού κεφαλαίου, ενώ βρίσκεται σε πλήρη ευθυγράμμιση με τιςεντολές του Μάαστριχτ.

Αναφερόμενη η ΕΣΑΚ ειδικά στα "αντικειμενικά" κριτήρια τονίζει ότι η εφαρμογή τους βαθαίνει και μεγαλώνει τις ανισότητες και αδικίες του φορολογικού συστήματος, καθώς χιλιάδες επαγγελματοβιοτέχνες θα κληθούν να πληρώσουν φόρους για εισοδήματα που δεν πραγματοποιούν, με αποτέλεσμα να περιέλθουν σε οικονομική αδυναμία.

Ζητά, τέλος, δημοκρατική φορολογική μεταρρύθμιση, βασικό στοιχείο της οποίας θα αποτελεί η φορολόγηση όλων ανάλογα με τη φοροδοτική τους ικανότητα, χωρίς εξαιρέσεις. Μεταξύ άλλων προτείνει την εφαρμογή του "Πόθεν Εσχες", τη σημαντική διεύρυνση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους, την τιμαριθμοποίηση των φορολογικών κλιμακίων, την ελαχιστοποίηση του συντελεστή ΦΠΑ σε είδη ευρείας κατανάλωσης, τη φορολόγηση των κρατικών τίτλων, την αύξηση των συντελεστών φορολόγησης των κερδών των επιχειρήσεων και τη επαναφορά του ΦΑΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ