Πέμπτη 16 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ζητείται εισαγγελέας!

Ο δήμαρχος Λάρισας επιμένει στην προκλητική απόφασή του να απολύσει τον πρόεδρο του σωματείου των εκτάκτων υπαλλήλων του δήμου, παραβιάζοντας ανοιχτά το ν.1264! Συμπαράσταση από το ΕΚ Λάρισας και συνολικά το συνδικαλιστικό κίνημα, ζητάνε οι εργαζόμενοι

ΛΑΡΙΣΑ (του ανταποκριτή μας).-

Στη θρασύτατη και παράνομη απόφασή του, να απολύσει τον Τηλ. Καλόγηρο,πρόεδρο του σωματείου εκτάκτων του δήμου και εκπρόσωπο των εργαζομένων στη διοίκηση της ΠΟΠ - ΟΤΑ, επιμένει ο δήμαρχος Λάρισας Χ. Καφφές.Μάλιστα έδωσε εντολή στον υποδιευθυντή της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου, να απαγορεύσει στο συνδικαλιστή να χτυπάει κάρτα εργασίας και να μην πληρώνεται μέχρι να αποφασίσει ο δήμαρχος για την τύχη του.

Ο Χ. Καφφές προχωράει σ' αυτή την απαράδεκτη ενέργεια, για λόγους εκδίκησης,επειδή ο συνδικαλιστής τόλμησε να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και να διαμαρτυρηθεί για απόλυση συναδέλφου του!

Σε επερώτηση που κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος Χρ. Χαλκιάς,χαρακτήρισε την ενέργεια του δημάρχου παράνομη και αντιδημοκρατική που στοχεύει στην τρομοκράτηση του προέδρου του σωματείου και κατ' επέκταση των άλλων εργαζομένων. Ο Χρ. Χαλκιάς ζήτησε να παρέμβει ο εισαγγελέας για παράβαση του ν.1264 άρθρο 14 παρ. 2, όπου προβλέπεται ότι όταν απειλείται με απόλυση συνδικαλιστής, εκείνος που τον απειλεί, μπορεί να έχει και νομικές ευθύνες.Ακόμη αποκάλυψε ότι ο δήμαρχος ως πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης - Αποχέτευσης Λάρισας προειδοποίησε διευθυντές και εργαζόμενους ότι θα εφαρμόσει (! ) το "πόθεν έσχες" και θα προσλάβει ειδικό υπάλληλο για να ελέγχει την αποδοτικότητά τους.

Στην απάντησή του, ο Χρ. Καφφές ισχυρίστηκε ότι η πρόσληψη του Τηλ. Καλογήρου - που έγινε πριν 13 χρόνια - κατ' αυτόν θεωρείται ως "μη γενόμενη"!

Σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της Ενωσης Προσωπικού ΟΤΑ νομού Λάρισας, καταγγέλλει την ενέργεια του δημάρχου και καλεί το συνδικαλιστικό κίνημα να καταδικάσει τέτοιους αυταρχισμούς που βάζουν φραγμό στη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων. Ιδιαίτερα καλεί το Εργατικό Κέντρο Λάρισας να αντιδράσει και να αποτρέψει τέτοιες καταστάσεις που είναι ντροπή για το εργατικό κίνημα της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ