Παρασκευή 17 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΓΑΛΑ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ: Συμβολική κατάληψη του υπουργείου Εμπορίου για μία ώρα, πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι σ' αυτό, διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχιζόμενη πορεία διάλυσης του υπουργείου που ακολουθείται από την αρμόδια πολιτική ηγεσία. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εμπορίου (ΟΣΥΠΕΜ), οι ρυθμίσεις του νέου σχεδίου Εμπορικού Κώδικα που μεταφέρει την αρμοδιότητα των ΑΕ στα Επιμελητήρια, αφήνει στην ουσία απροστάτευτες τις υγιείς επιχειρήσεις. Επίσης, εκφράζεται ανησυχία για την πρόταση της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών, να δημιουργηθεί ανεξάρτητη αρχή για την εποπτεία των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, η υλοποίηση της οποίας, στην ουσία θα επέτρεπε στις ίδιες τις ασφαλιστικές εταιρίες να... αυτοελέγχονται. Απ' την πλευρά του ο υπουργός Εμπορίου Κ. Σημίτης, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου υποστήριξε ότι η αρμοδιότητα της εποπτείας των ΑΕ θα παραμείνει στο υπουργείο Εμπορίου, ενώ σε ό,τι αφορά την πρόταση της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών, περιορίστηκε να δηλώσει ότι προς το παρόν αποτελεί μόνο πρόταση που μελετάται...

ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ: Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας εκφράζει τη συμφωνία του στο σχέδιο νόμου για τον εμπορικό κώδικα. Με χτεσινή του ανακοίνωση, το ΒΕΑ διατυπώνει τις επιφυλάξεις και τις διαφωνίες που έχει σε επιμέρους διατάξεις καθώς και τις προτάσεις του.

ΕΛΛΗΝΟ -ΡΩΣΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: Εγκρίθηκε με Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 136 τεύχος Β/1 - 3 - 95)σύστημα και λειτουργία του κοινωφελούς ιδρύματος με την επωνυμία "Ιδρυμα Ελληνο - Ρωσικής συνεργασίας", στο ΔΣ, καθώς και η κύρωση του οργανισμού του ιδρύματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ