Κυριακή 19 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Πλειοψηφίες" μόνο στην κορυφή

Αφήνοντας στην άκρη τα προσχήματα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πανηγυρικά προχτές "πρωτοβουλίες" - οι οποίες βέβαια δεν του ανήκουν, αφού πολύ καιρό τις επιδίωκαν οι υπόλοιποι εταίροι του δικομματισμού - με προφανή στόχο τη διευκόλυνση της επιβολής της νεοσυντηρητικής πολιτικής, μέσα από την ανοιχτή πολιτική συναίνεση.

Οι όροι του δικομματικού παιχνιδιού με αυτές τις πρωτοβουλίες συναίνεσης, οι οποίες έρχονται να προστεθούν σε άλλες που έχουν ήδη θεσμοθετηθεί π. χ. ΟΚΕ, τροποποιούνται και προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες. Η λειτουργία των "νέων θεσμών" υποβοηθά τα υπόλοιπα κόμματα του δικομματισμού να προσφέρουν πιο πρακτικά τις υπηρεσίες τους στην "κοινή υπόθεση" και να νομιμοποιούν διαρκώς στη συνείδηση του κόσμου την αντιλαϊκή πολιτική. Οποιο κόμμα και αν βρίσκεται στην κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα με τη λειτουργία των "νέων θεσμών", επιχειρείται η κατασκευή πλαστών πλειοψηφιών στο λαό, οι οποίες θα εμφανίζονται ότι στηρίζουν μια... αντιλαϊκή πολιτική.

Ως συνήθως, όμως, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες, οι επαγγελματοβιοτέχνες ελάχιστη σημασία αποδίδουν στην "αδιατάρακτη ομοφωνία" που εμφανίζουν οι ηγεσίες των κομμάτων των δικομματισμού στα διάφορα "μέγαρα". Αντίθετα κατανοούν όλο και περισσότεροι ότι αν δεν πάρουν τη δική τους υπόθεση στα χέρια τους, καθημερινά θα τους ξεζουμίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ