Τετάρτη 22 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ψευτοθεματοφύλακες

Χωρίς καμιά ντροπή για το βίο και την πολιτεία τους και με μοναδικό στόχο να συκοφαντήσουν, να διασύρουν και να υπονομεύσουν εκείνους που αντιστέκονται στην αναίσχυντη πολιτική τους, οι επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών εμφανίζονται ως Θεματοφύλακες της φορολογικής δικαιοσύνης. Και προκειμένου να υπηρετήσουν το σκοπό τους, κατηγορούν συλλήβδην επαγγελματοβιοτέχνες και αγρότες σαν φοροφυγάδες. Ε, όχι κι έτσι. Οχι να παρουσιάζονται προστάτες και τιμητές της φορολογικής νομιμότητας αυτοί που:

  • Αλλάζουν κάθε τόσο τους φορολογικούς νόμους, προκειμένου να βρουν αποτελεσματικότερους τρόπους φοροαπαλλαγής των μεγαλοκαρχαριών του πλούτου και της χλιδής.
  • Τόλμησαν με επιχείρημα την - από κάθε άποψη αναγκαία - πάταξη της φοροδιαφυγής, να επιβάλουν "κεφαλικό φόρο" για εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες.
  • Προώθησαν ένα φορολογικό σύστημα, με το οποίο νομιμοποίησαν τη φοροδιαφυγή εκατοντάδων εκατομμυρίων που "παίζονται" καθημερινά στον χρηματιστηριακό τζόγο με τους κρατικούς τίτλους και τις μετοχές των επιχειρήσεων.
  • Διεκδικούν επάξια την παγκόσμια πρωτοτυπία, να εξαφανίσουν πλήρως τα όποια στατιστικά στοιχεία γύρω από την πραγματική φορολογία του εισοδήματος των μεγαλοβιομηχάνων, εφοπλιστών, μεγαλεμπόρων κλπ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ