Τετάρτη 22 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συνέλευση αύριο του Συνδικάτου Ενδυσης

Σε γενική συνέλευση καλεί τα μέλη του το Συνδικάτο Κλάδων Ενδυσης,αύριο Πέμπτη στις 5 το απόγευμα στα γραφεία του στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Θέματα της συνέλευσης είναι ο απολογισμός της μέχρι τώρα πορείας του συνδικάτου, ο οικονομικός απολογισμός και το πρόγραμμα δράσης και των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του κλάδου.

"Τη χρονιά που πέρασε - σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση - δεχτήκαμε επίθεση σε όλα τα δικαιώματά μας, με τις συνεχείς απολύσεις, διαθεσιμότητες, κλείσιμο επιχειρήσεων, τη συνέχιση της άγριας λιτότητας, της ακρίβειας και της αύξησης των φορολογικών βαρών, καθώς και με τη διατήρηση των αντιασφαλιστικών νόμων".

Μέσα σε αυτή την κατάσταση, συνεχίζει η ανακοίνωση, το συνδικάτο προσπάθησε να ανταποκριθεί και να παρέμβει, ώστε να δίνονται λύσεις στα καθημερινά οξυμένα προβλήματα και ήδη σε αρκετούς χώρους αγωνιστικά δόθηκαν λύσεις. Οπως στις περιπτώσεις των ΦΟΥΣΤΕΡΗ, ΑΛΜΠΑ, ΝΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ. Ταυτόχρονα το συνδικάτο πρόβαλε την ανάγκη της συσπείρωσης και της μαζικοποίησης, σαν έναν από τους όρους για να αντικρουστεί η γενικότερη αντεργατική επίθεση.

Το πλαίσιο διεκδικήσεων περιλαμβάνει: 15% αυξήσεις και γνήσια ΑΤΑ. Μια επιπλέον τριετία με ποσοστό 10% Αύξηση του επιδόματος αδείας κατά 50% και 10% για κάθε παιδί. Επίσης 15 λεπτά διάλειμμα για όλους και 30 λεπτά για τις έγκυες. Αμεσα μέτρα για την ανάπτυξη του κλάδου και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Μείωση των ωρών εργασίας, χωρίς μείωση των αποδοχών. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων και μείωση του ορίου συνταξιοδότησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ