Τετάρτη 29 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ
Εκτιμήσεις για πόλεμο μακράς διαρκείας

ΜΟΣΧΑ. -

Ο διοικητής των ρωσικών δυνάμεων στην Τσετσενία, υποστράτηγος Ανατόλι Κουλικόφ, δήλωσε χτες ότι δε σκοπεύει ν' αρχίσει συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός, αν προηγουμένως οι Τσετσένοι αυτονομιστές δεν καταθέσουν τα όπλα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ΙΝΤΕΡΦΑΞ, ο Ανατόλι Κουλικόφ δήλωσε ακόμη πως οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να κάμπτουν την αντίσταση των Τσετσένων, οι οποίοι έχουν χάσει τα περισσότερα βαρέα όπλα τους.

Οι τελευταίες πληροφορίες από το πολεμικό μέτωπο αναφέρουν ότι οι αυτονομιστικές δυνάμεις εγκατέλειψαν την πόλη Αργκούν, ενώ στην περιοχή της πόλης Σάλι διεξάγονται σφοδρές μάχες. Στο Σάλι έχει εγκαταστήσει το επιτελείο του ο Τζοχάρ Ντουντάγεφ. Οι ένοπλοι υποστηρικτές του Ντουντάγεφ προβάλλουν ισχυρή αντίσταση και κοντά στο Γκουντερμές, 45 χλμ. ανατολικά του Γκρόζνι. Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή, οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν στην περικύκλωση του Γκουντερμές. Ο Κουλικόφ είχε δηλώσει την περασμένη βδομάδα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Νιου Γιορκ Τάιμς" ότι ο πόλεμος στην Τσετσενία θα συνεχιστεί για πολλούς ακόμα μήνες.

Από τη μεριά του, ο πρωθυπουργός Βίκτορ Τσερνομίρντιν δήλωσε σε πρόσφατη συνάντηση με τους εκπροσώπους των αυτόνομων περιοχών και Δημοκρατιών της Ρωσικής Ομοσπονδίας ότι η "ειρηνική διευθέτηση" της κρίσης στην Τσετσενία είναι αναγκαία για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στη χώρα. Ωστόσο, δεν παρουσίασε καμία πρόταση για τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί η επιθυμητή λύση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ