Παρασκευή 3 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Ευκαιρίες σε νέους

Τον Χρ. Μικέ κάλεσε ο Πολυχρονίου ενόψει Ελβετίας, ενώ προαναγγέλλει και άλλες κλήσεις και από τις Ελπίδες

Πιστός στη γραμμή της διαρκούς παροχής ευκαιριών σε νέους παίκτες ο Κώστας Πολυχρονίου συγκρότησε χτες την αποστολή της Εθνικής για το φιλικό με την Ελβετία έχοντας σ' αυτήν ένα ακόμη νέο πρόσωπο. Πρόκειται για τον 24χρονο - γεννήθηκε την Πρωτοχρονιά του 71 - κεντρικό αμυντικό της Παναχαϊκής Χρήστο Μικέ.Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας και προπονητής είπε σχετικά, ότι ο υψηλόσωμος Πατρινός τού είναι οικείος από τις Ελπίδες. Ξέρει πως είναι καλός παίκτης αλλά θέλει να δει αν μπορεί να προσαρμοστεί στο παιχνίδι της Εθνικής ανδρών.

Η πόρτα της Εθνικής θα συνεχίσει να είναι ανοιχτή σε παίκτες της Εθνικής Ελπίδων, καθώς και σε άλλους ποδοσφαιριστές. Προτεραιότητα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Κώστας Πολυχρονίου, έχουν οι Γεωργάτος, Π. Κωνσταντινίδης και Νινιάδης.

Για το παιχνίδι με την Ελβετία που θα γίνει την Τετάρτη 8 του μήνα στις 9 το βράδυ στο ΟΑΚΑ, κλήθηκαν συνολικά 20 παίκτες που είναι οι: Αποστολάκης, Καλιτζάκης, Νιόπλιας, Ατματζίδης, Βλάχος, Κασάπης, Κωστής, Τσάρτας, Μαχλάς, Πουρσανίδης, Φρατζέσκος, Αλεξανδρής, Νταμπίζας, Τσαλουχίδης, Ζαγοράκης, Τουρσουνίδης, Καρκαμάνης, Θ. Καρασαββίδης, Βρύζας, Μικές.Λείπει σε σύγκριση με την ομάδα που νίκησε τη Ρουμανία ο Σακελλαρίδης.

"Η Ελβετία δεν έχει βέβαια το στιλ της Ρωσίας αλλά είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, που άρεσε στο Μουντιάλ. Ετσι θα είναι για μας το παιχνίδι αυτό ενόψει του αγώνα με τη Ρωσία ένα πολύ δυνατό και καλό τεστ. Οι Ελληνες ποδοσφαιριστές πρέπει να μάθουν να επιβάλουν στο γήπεδο το δικό τους παιχνίδι και να απαλλαγούν οριστικά από τον παθητικό ρόλο να προσπαθούν μόνο να κόβουν το ρυθμό των αντιπάλων τους". Σχόλιο και ταυτόχρονα προσδοκία του ομοσπονδιακού προπονητή με αφορμή το δυνατό όντως τεστ της Τετάρτης απέναντι στην Ελβετία.

Την ίδια μέρα στο Κόζιτσε, η Ρωσία προετοιμαζόμενη για τα παιχνίδια με τη Σκοτία στη Μόσχα (29/3) και με την Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη (26/4) θα δώσει φιλικό αγώνα με τη Σλοβακία,που επίσης προετοιμάζεται για τον επίσημο αγώνα της με το Αζερμπαϊτζάν,τον οποίο παρεμπιπτόντως θα διευθύνει ο Βασίλης Νικάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ