Κυριακή 5 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Αχτύπητο δίδυμο!

Οι δυο ομάδες της Ηλείας και της Μεσσηνίας είναι τα μεγάλα φαβορί για την άνοδο στην Α' εθνική

Σύγκρουση αυτοκρατοριών! Κάπως έτσι θα μπορούσε κανείς να παρομοιάσει το μεγάλο ντέρμπι σήμερα στο πρωτάθλημα της Β εθνικής με αντιπάλους δυο ομάδες της Πελοποννήσου. Πανηλειακός και Καλαμάτα σε ένα αγώνα που περισσότερο για λόγους πρεστίζ παρουσιάζει κορυφαίο ενδιαφέρον. Χωρίς ίχνος υπερβολής και οι δυο μονομάχοι αυτή τη στιγμή έπαιζαν με "κλειστά μάτια" στο πρωτάθλημα της Α εθνικής και μάλιστα με πολύ καλή παρουσία. Το παραπάνω συμπέρασμα ανήκει σε αντικειμενικούς παρατηρητές που θεωρούν ότι εκεί είναι η θέση των δυο ομάδων. Οπως δείχνουν ως τώρα τα πράγματα θα βρεθούν και πάλι στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας αφού κάνουν το 1-2 στον βαθμολογικό πίνακα ως τώρα. Παρακάτω παρουσιάζουμε ένα μικρό αφιέρωμα σε Πανηλειακό και Καλαμάτα αρχίζοντας από τον πρωτοπόρο:

Ποιος είναι ο Πανηλειακός

Ιδρύθηκε το 1958, αγωνίζεται στο Εθνικό Στάδιο Πύργου και έχει σαν χρώματα το κόκκινο και το άσπρο. Ανέβηκε στη Β εθνική μόλις πέρσι, όμως κατάφερε να προσαρμοστεί αμέσως και να έχει ως τώρα μια εξαιρετική παρουσία που τον φέρνουν στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα. Στην περίοδο των μεταγραφών του καλοκαιριού ενισχύθηκε από τους: Ζόραν Σλίσκοβιτς (ΑΕΚ), Κυριακούλη (Γιάννενα), Ανδριόπουλο (Παναχαϊκή), Παπανικολάου (Λεβαδειακό), Γιοβάνη (Αχαϊκή), καθώς και από τους ερασιτέχνες Σταυρόπουλο, Βασιλόπουλο. Τα μεγάλα αστέρια του Πανηλειακού είναι ο Σέρβος Πέτραγκ Τζόρτεβιτς (ενδιαφέρεται η ΑΕΚ), ο Σλίσκοβιτς, καθώς και οι Ελληνες Γιαννακόπουλος, Αλέμης, Αρμίλαγος.

Προπονητής στην ομάδα ουσιαστικά είναι ο Αντώνης Γεωργιάδης αν και στα... χαρτιά παρουσιάζεται ο βοηθός του Γιάννης Αργυρούλης. Αναφερόμενος στην πορεία της ομάδας ο τέως ομοσπονδιακός τεχνικός δηλώνει: "Στον Πύργο γίνεται μια σοβαρή δουλιά. Τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη. Υπάρχει μεγάλη οργάνωση που θα τη ζήλευαν πολλές ομάδες της Α εθνικής. Εχει έναν πρόεδρο που λύνει κάθε πρόβλημα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Επίσης έχει την υποστήριξη ενός υπέροχου κόσμου. Στην αρχή του πρωταθλήματος ο πρωταρχικός μας στόχος ήταν να παραμείνουμε στην κατηγορία. Εφόσον μας προέκυψε πρωταθλητισμός φυσικά θα παλέψουμε να ανεβούμε στην κατηγορία. Πάντως δεν πετάμε στα σύννεφα αφού το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη".

Πρόεδρος της Πυργιώτικης ΠΑΕ είναι ο Δημήτρης Σταυρόπουλος (διατηρεί εταιρία πετρελαιοειδών) που έχει βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου η ομάδα να βρίσκεται σε αυτό το υψηλό επίπεδο.

Ποια είναι η Καλαμάτα

Ιδρύθηκε το 1967, αγωνίζεται στο γήπεδο του Μεσσηνιακού. Τα χρώματά της είναι το μαύρο και το άσπρο. Πέρσι είχε μια μέτρια παρουσία, ενώ όλοι την είχαν για πρώτο φαβορί για την άνοδο. Φέτος οι στόχοι δείχνουν να πραγματοποιούνται και το μεγάλο άλμα προς την Α εθνική είναι πλέον ορατό. Τα μεγάλα όπλα της "μαύρης θύελλας" είναι τρία. Πρώτον, ο υπέροχος κόσμος της. Δεύτερον, ο γαλαξίας αστεριών στο έμψυχο υλικό της. Τρίτον, Η οικονομική ευρωστία της ομάδας. Εγγύηση αποτελεί ο πρόεδρος της ομάδας Σταύρος Παπαδόπουλος (έμπορος πολύτιμων λίθων) ο οποίος τα δυο τελευταία χρόνια έχει ξοδέψει για μεταγραφές μισό δισεκατομμύριο δραχμές! Οι βεντέτες της Καλαμάτας είναι οι: Μουφ, Μιλόγεβιτς, Μπελά, Τσούμπα, Λυμπερόπουλος, Κωτούλας, Μαυρέας, Βαβίλης. Προπονητής στην Καλαμάτα είναι ο Σέρβος Ντράγκαν Κοκότοβιτς. Μετρημένος χαραχτήρας αποφεύγει τις δηλώσεις όπως ο.... διάλος το λιβάνι, είναι "πνευματικό" παιδί του προπονητή του Ερυθρού Αστέρα και πρώην του Ολυμπιακού Λιουμπομίρ Πέτροβιτς.

Ανδρ. ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κομβικές αναμετρήσεις (2013-02-09 00:00:00.0)
Κομβικές αναμετρήσεις (2013-02-09 00:00:00.0)
Επικίνδυνη αποστολή (2003-10-04 00:00:00.0)
Στην Καλαμαριά τα σπουδαία (2003-05-03 00:00:00.0)
Αμφίρροπες συναντήσεις (2003-02-09 00:00:00.0)
Αχτύπητο δίδυμο (2000-03-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ