Κυριακή 5 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Αρωμα Ευρώπης στο Φάληρο

Στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΟΦΗ στη μάχη για την έξοδο στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Ντέρμπι στην Τούμπα, ΠΑΟΚ εναντίον Ηρακλή. Εύκολο απόγευμα αναμένεται για την ΑΕΚ κόντρα στον Εθνικό

Στο στάδιο Καραϊσκάκη είναι στραμμένο το βλέμμα των φιλάθλων στα πλαίσια της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α εθνικής. Εκεί ο Ολυμπιακός, μετά τον αποκλεισμό του στο κύπελλο, θα υποδεχτεί τον ΟΦΗ και θέλει μόνο νίκη αν θέλει να διατηρήσει τις ελπίδες του για έξοδο στην Ευρώπη διά μέσου του ΟΥΕΦΑ. Η ΑΕΚ θεωρητικά έχει εύκολο έργο απέναντι στον Εθνικό, ενώ στην Τούμπα θα γίνει το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ ΠΑΟΚ και Ηρακλή. Αναλυτικά τα ματς της αγωνιστικής:

Στο Φάληρο οι ερυθρόλευκοι πρέπει να μαζέψουν τα... συντρίμμια τους και να αγωνιστούν με πείσμα για την επικράτηση επί του ΟΦΗ. Ο Τάις Λίμπρεχτς δηλώνει: "Το κύπελλο τελείωσε για μας. Τώρα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας ώστε να εξασφαλίσουμε μια θέση που οδηγεί στην Ευρώπη. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να αγωνιστούμε σοβαρά και πειθαρχημένα για να κατακτήσουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης". Στον αγωνιστικό τομέα ο Φώτης Στρακόσια θα βρεθεί κάτω από τα δοκάρια αντί του Τοχούρογλου, ενώ απών θα είναι και ο Αμανατίδης που είναι τιμωρημένος. Πιθανή 11άδα: Στρακόσια, Καραταφιδης, Χατζίδης, Νταμπίζας, Παχατουρίδης, Τσαλουχίδης, Αλεξανδρής, Πασσαλής, Καλατζής, Ιβιτς, Καραπιάλης.

Στο στρατόπεδο του ΟΦΗ ο Εγκε Γκέραρντ δήλωσε: "Θα παίξουμε χωρίς άγχος για ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός είναι ένας μεγάλος αντίπαλος και γίνεται ακόμη πιο ισχυρός αφού θα ρίξει πλέον όλο το βάρος στο πρωτάθλημα ώστε να εξασφαλίσει μια θέση που τον βγάζει στην Ευρώπη".

Στη Νέα Φιλαδέλφεια μέσα σε λιγότερο από διάστημα τεσσάρων ημερών η ΑΕΚ φιλοξενεί και πάλι τον Εθνικό αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα. Ο Μπάγεβιτς θα επαναφέρει στην 11άδα τους Κωστή, Ατματζίδη. Πιθανή σύνθεση: Ατματζίδης, Καραγιάννης, Κοπιτσής, Βλάχος, Μανωλάς, Σαμπανάτζοβιτς, Κωστής, Σαραβάκος, Δημητριάδης, Κασάπης, Κετσπάγια.

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ θέλει να επιστρέψει στις νίκες κόντρα στον Ηρακλή για να βρεθεί και πάλι σε απόσταση βολής από την κορυφή (σσ εξαιρείται από καιρού ο Παναθηναϊκός γιατί είναι πλέον... Εβερεστ). Ο Αρι Χάαν έχει όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους. Στην αντίπερα όχθη ο Ντούσαν Μιτόσεβιτς τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση αφού επιστρέφει στην 11άδα το "μυαλό" του Γηραιού, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Στο γειτονικό Χαριλάου ο Αρης υποδέχεται τον Ιωνικό και λογικά έχει τον πρώτο λόγο. Στο Αλκαζάρ η Λάρισα μετά τον αποκλεισμό από το κύπελλο θέλει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με επικράτηση επί του Απόλλωνα.

Στη Δράμα η Δόξα θα κοντραριστεί με τη Σκόντα Ξάνθη σε ένα παραδοσιακό ντέρμπι. Οι "μαυραετοί" σε περίπτωση που πάρουν τους τρεις βαθμούς κάνουν ένα σημαντικό βήμα για τη σωτηρία τους.

Στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος φιλοξενεί τον Εδεσσαϊκό. Οι κυανέρυθροι βλέπουν ως μονόδρομο τη νίκη, όμως το συγκρότημα του Σταύρου Διαμαντόπουλου με ανεβασμένη ψυχολογία αναμένεται να είναι... σκληρό καρύδι.

Τέλος, στην Καβάλα ο Λεβαδειακός θέλει να "πατσίσει" την απρόσμενη ήττα του εντός από τον Αθηναϊκό. Φυσικά η μακεδονική ομάδα θα έχει ασφαλώς αντίθετη άποψη και θα τα δώσει όλα για τη νίκη.

Ολοι οι αγώνες αρχίζουν στις 3.30μμ

Η βαθμολογία


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ