Κυριακή 5 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΓΕΣΑΣΕ - ΠΑΣΕΓΕΣ
Επικίνδυνος εκφυλισμός ΠΑΣΟΚο-ΣΥΝεταίρων

Ο ηρωικός αγώνας των καπνοπαραγωγών έδωσε και την ευκαιρία σ' όλους τους αγρότες να διαπιστώσουν το ρόλο του κυβερνητικού αγροτικού συνδικαλισμού στον οποίο ανοιχτά, πλέον, επιδίδονται τα αγροτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν εκλεγεί στις διοικήσεις των κορυφαίων αγροτικών οργανώσεων ΓΕΣΑΣΕ και ΠΑΣΕΓΕΣ. Και, αποκάλυψε γιατί με τόση πρεμούρα οργάνωσαν το νόθο Συνέδριο στη ΓΕΣΑΣΕ, πρόσφατα, με στόχο τον πλήρη έλεγχο της Συνομοσπονδίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγες μέρες μετά την εκλογή της η νόθα διοίκηση των ΠΑΣΟΚο-ΣΥΝεταίρων στη ΓΕΣΑΣΕ όπως και η κυβερνητική πλειοψηφία στο ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ, και ιδιαίτερα ο πρόεδρός της Ν. Λιόλιος, ξεσκεπάστηκαν για το ρόλο του πυροσβέστη των αγώνων των αγροτών που επιφυλάσσουν στον εαυτό τους, για λογαριασμό της κυβέρνησης, φυσικά, και σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών.

Κι αυτό γιατί, ενώ επί μέρες οι καπνοπαραγωγοί βρίσκονται στα "οδοφράγματα" και με την επιτυχημένη πανελλαδική κινητοποίησή τους απαίτησαν αγωνιστικά την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων τους κόντρα στην αντικαπνική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, οι διοικήσεις αυτές απουσίαζαν επιδεικτικά. Είναι η πρώτη φορά στα τελευταία 20 χρόνια, εξ όσων γνωρίζουμε, που η ΓΕΣΑΣΕ δε στήριξε - έστω και στα λόγια, με κάποια ανακοίνωση συμπαράστασης - αγωνιστικές κινητοποιήσεις και, μάλιστα, πανελλαδικές και δυναμικές όπως των καπνοπαραγωγών.

Η αδρανοποίηση των τριτοβάθμιων οργανώσεων των αγροτών και η ανυπαρξία τους είναι το ένα. Το χειρότερο είναι πως αγροτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ από τις διοικήσεις ΓΕΣΑΣΕ (π.χ. Χρ. Φάκας αντιπρόεδρος) και ΠΑΣΕΓΕΣ (Ν. Λιόλιος πρόεδρος...), εκτελώντας, προφανώς, κυβερνητικές εντολές, προσπάθησαν και να συκοφαντήσουν τους αγώνες των καπνοπαραγωγών με σχετικές απαράδεκτες δηλώσεις και με ενέργειες όπως η διοργάνωση σύσκεψης από τη νόθα διοίκηση της ΓΕΣΑΣΕ στη Θεσσαλονίκη, όπου επιδόθηκαν σε συκοφάντηση του αγώνα των καπνοπαραγωγών με στόχο να αποτρέψουν τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις!Την ώρα, δηλαδή, που οι καπνοπαραγωγοί τιμούσαν την 85η επέτειο του Κιλελέρ με τον αγώνα τους, οι κυβερνητικοί εγκάθετοι στις διοικήσεις ΓΕΣΑΣΕ - ΠΑΣΕΓΕΣ με τη στάση τους συμβόλιζαν το αντίθετο ακριβώς, τη μοιρολατρία, το ραγιαδισμό και την υποταγή.

Αυτός ο εκφυλισμός αποκαλύπτει πόσο επικίνδυνη είναι η τακτική του κυβερνητικού συνδικαλισμού που επιδίδονται τα αγροτικά στελέχη των ΠΑΣΟΚο-ΣΥΝεταιριστών στη νόθα διοίκηση της ΓΕΣΑΣΕ αλλά και στην ΠΑΣΕΓΕΣ (μαζί με τους συμβούλους της ΝΔ). Τακτική που μετατρέπει τις κορυφαίες αγροτικές οργανώσεις σε γέφυρα για να περάσει η καταστροφική πολιτική της ΕΕ που συμφωνούν τα κόμματα του Μάαστριχτ - πλην ΚΚΕ φυσικά. Γι' αυτό και πρέπει να προβληματίσει τους μικρομεσαίους αγρότες, ανεξάρτητα από πολιτικά πιστεύω και να απαιτήσουν τη διεξαγωγή γνήσιου Συνεδρίου για την εκλογή αγωνιστικής διοίκησης με ενισχυμένες τις αγωνιστικές δυνάμεις στη ΓΕΣΑΣΕ άμεσα, και αλλαγή στάσης στη διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ, για να στηρίζει τον αγώνα τους ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική που χειροτερεύει ραγδαία με τα νέα μέτρα που προωθούνται για το καθεστώς στα μεσογειακά προϊόντα, βαμβάκι, οπωροκηπευτικά, κρασιά κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ