Παρασκευή 10 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΣΚΑ Μ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 95-65
Βατερλό στη Μόσχα

Το εκρηκτικό νεανικό σύνολο των Ρώσων ταπείνωσε τις βεντέτες του Ολυμπιακού. Τραγική φιγούρα ο Βολκόφ

Δυο πόλεις ονειρεύονταν να επισκεφθεί ο Αλ. Βολκόφ στην ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού. Τη Μόσχα και τη Μαδρίτη. Δυσανασχέτησε, επειδή η κλήρωση δεν του έκανε το χατίρι στην προημιτελική φάση και χάρηκε όταν η ΤΣΣΚΑ βρέθηκε στο δρόμο της ομάδας του. Μόνο που η επιστροφή στην πόλη και το γήπεδο που ανδρώθηκε σαν μπασκετμπολίστας, αποδείχτηκε για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του, πραγματικός εφιάλτης. Τώρα κινδυνεύει να μην περάσει ούτε από τη Μαδρίτη. Η υπόθεση Σαραγόσα δυσκόλεψε εξαιρετικά, έστω κι αν οι Πειραιώτες διατηρούν το αβαντάζ έδρας.

Η ΤΣΣΚΑ ήταν όπως την περιέγραψαν όλοι οι ειδικοί που πέρασαν φέτος από τη Μόσχα. Εκρηκτική, επιθετική και απρόβλεπτη. Το γνώριζε ο Γ. Ιωαννίδης ότι έχει να αντιμετωπίσει ένα δύσκολο αντίπαλο, αλλά δεν μπόρεσε να του αντισταθεί. Οι παίκτες του δεν είχαν τη ζωντάνια και το πάθος των αντιπάλων τους. Η φρεσκάδα που έδειξαν στην αρχή της περιόδου, μέρα με τη μέρα για να μην πούμε ώρα με την ώρα, τους εγκαταλείπει. Ξεκίνησαν με ενθουσιασμό το χτεσινό παιχνίδι, προηγήθηκαν 22 - 11 στο 7 αλλά στη συνέχεια έμειναν από δυνάμεις, από εμπνεύσεις, από διάθεση και ψυχραιμία. Οι Ρώσοι εκμεταλλεύτηκαν την αντικατάσταση των Τζόνσον, Τόμιτς με τους Νάκιτς, Λημνιάτη, προηγήθηκαν 33 - 32 στο 15 κι άρχισαν να ελέγχουν το ρυθμό του αγώνα. Το ημίχρονο τους βρήκε να προηγούνται 43 - 42 και τίποτα δεν προδίκαζε το Βατερλό που θα ακολουθούσε. Μόλις οι Μοσχοβίτες αντιλήφθηκαν την αδυναμία του Ολυμπιακού να τους συναγωνιστεί στο τρέξιμο, τον υποχρέωσαν σε παράδοση άνευ όρων, έστω κι αν γνώριζαν ότι η διαφορά δεν παίζει καμιά σημασία.

Το τελικό 95 - 65 ήταν μια απ' τις πιο βαριές ήττες στην ιστορία του Ολυμπιακού και προσωπικά του Γ. Ιωαννίδη. Προϋπήρξε τη φετινή περίοδο η ήττα με 23 πόντους από την Εφές Πίλσεν, αλλά το χτεσινό χάλι δεν περιγράφεται. Οι ψηλοί του Ολυμπιακού μάζεψαν δεκατέσσερα λιγότερα ριμπάουντ, ενώ υπήρχαν στιγμές που οι Ρώσοι έπαιζαν βόλεϊ κάτω από τη ρακέτα τους.

Η διαφορά των δύο ομάδων βρίσκονταν στην ίδια την ουσία του αθλήματος. Η μία ήταν ομάδα συνόλου, η άλλη ομάδα προσωπικοτήτων. Ο ένας προπονητής διέθετε δέκα ισάξιους παίκτες, ο άλλος μόνο τον Τζόνσον να ξεχωρίζει για ένα εικοσάλεπτο για την ευστοχία του από τα 6.25μ. Ο Βολκόφ φορτισμένος ψυχολογικά έδειχνε πρωτάρης. Οι Τάρλατς, Φασούλας εκτός τόπου και χρόνου. Ο Σιγάλας βοήθησε περισσότερο από όσο θα περίμενε κανείς, ενώ απογοήτευσαν οι Τόμιτς, Λημνιάτης και ο ασθενής Νάκιτς. Ειδικά στην επανάληψη δεν υπήρχε παίκτης να βάλει την μπάλα στο καλάθι.

Την ερχόμενη Τρίτη ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να αντιστρέψει τους όρους του παιχνιδιού και να ισοφαρίσει το αποτέλεσμα. Θα 'χει όμως να αντιπαλέψει εκτός από την ΤΣΣΚΑ και το άγχος της πρόκρισης.

ΤΣΣΚΑ: Πανόφ 11 (1), Κουντέλιν 18 (3), Κορνέεφ 2, Μοργκουνόφ 4, Βαντέεφ, Κουράσοφ 6, Καράσεφ 21 (2), Γκρεζίν 14, Σπιριντόνοφ 6 (1), Κισούριν 13 (1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λημνιάτης 2, Σιγάλας 9, Σταμάτης, Καμπούρης 1, Τζόνσον 28 (4), Νάκιτς, Φασούλας 7, Τόμιτς 4, Τάρλατς 8, Βολκόφ 5.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ