Τρίτη 14 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσικοχορευτική "κινητοποίηση" με την παράδοση

Κουβαλούν την ψυχή και το μεράκι ενός ολόκληρου λαού. Σμιλεμένα στο πέρασμα του χρόνου, διατρέχοντας το χώρο, κουβαλώντας μνήμες και ψυχή, συνεχίζουν ν' αποτελούν ένα ζωντανό κομμάτι του πολιτισμού μας. Ο λόγος για τα τραγούδια και τους χορούς της δημοτικής μας παράδοσης, ένα μέρος των οποίων φιλοξενείται στη βραδιά, που διοργανώνεται τη Δευτέρα, 20 του Μάρτη, στις 8.30μμ, στην αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ στον Περισσό.

Η συναυλία διοργανώνεται για τη διάσωση του ιστορικού αρχείου του ΚΚΕ.Ενός σημαντικού, μοναδικού κομματιού της ιστορικής μνήμης του λαού μας, μιας μαρτυρίας των αγώνων και των αγωνιών χιλιάδων ανθρώπων, που συστρατεύτηκαν με το ΚΚΕ από τη γέννησή του.

Τραγούδια και χοροί από τον Πόντο, την Κρήτη, τη Ρούμελη, τη Μακεδονία και άλλες περιοχές της Ελλάδας, θα φιλοξενηθούν σ' αυτή τη μουσική και χορευτική "κινητοποίηση". Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος η Γιώτα Βέη με το συγκρότημά της, το ποντιακό μουσικό και χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου "Τα Σούρμενα" και το κρητικό μουσικό συγκρότημα των Παντελή Δερμιτζάκη (λύρα), Βασίλη Διακομανώλη (κιθάρα) και Αντώνη Ζαχαριουδάκη (λαούτο).

Για την εκδήλωση διατίθεται περιορισμένος αριθμός προσκλήσεων. Συνολικά 1.100 προς 1.500 δραχμές η μία. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει έγκαιρα να τις προμηθευτούν από τα γραφεία της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, της ΚΟΑ και της ΚΟΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ