Τρίτη 14 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Απεργία στην ΕΡΤ

24ωρη προειδοποιητική απεργία κήρυξε η ΕΣΗΕΑ

Χωρίς δελτία ειδήσεων, είναι από χτες το ραδιόφωνο και η τηλεόραση της ΕΡΤ, μετά την 24ωρη προειδοποιητική απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ. Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ κήρυξε προειδοποιητική απεργία από τις 17.55, χθες το απόγευμα, μέχρι τις 17.55 σήμερα το απόγευμα, γιατί η διοίκηση της ΕΡΤ δεν αποδέχτηκε τις προτάσεις της Ενωσης Συντακτών, για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 1994. Ετσι παραμένει, για μία ακόμη φορά, άλυτο το θέμα της συλλογικής σύμβασης των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, αφού η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΕΡΤ αρνούνται να δεχτούν τις προτάσεις της ΕΣΗΕΑ, για αυξήσεις πάνω από 5%.

Να υπενθυμίσουμε ότι η συλλογική σύμβαση εργασίας ήταν και το θέμα που κυριάρχησε κατά τη διάρκεια της πολύωρης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, την Τρίτη 7 Μάρτη, με την παρουσία του υπουργού Τύπου Ευάγγελου Βενιζέλου και του προέδρου της ΕΡΤ Ευγένιου Γιαννακόπουλου. Μια σύσκεψη, που ουσιαστικά απέβη άκαρπη, αφού και ο αρμόδιος υπουργός και ο πρόεδρος της ΕΡΤ επιμένουν, να μην υιοθετούν τις προτάσεις της ΕΣΗΕΑ. Μετά και τη χθεσινή αρνητική και απορριπτική απάντηση της ΕΡΤ, η ΕΣΗΕΑ προχωρά σε κινητοποιήσεις.

Από την άλλη πλευρά, η διοίκηση της ΕΡΤ έκρινε, με χθεσινή επιστολή της προς το ΔΣ της Ενωσης Συντακτών, "παράνομη" και "αιφνιδιαστική" την 24ωρη απεργία, επισημαίνοντας ότι η διοίκηση της εταιρίας θα λάβει όλα τα "νόμιμα μέτρα", προκειμένου να προασπίσει το "κύρος και τα συμφέροντα" της ΕΡΤ.

Ανοιχτό όμως εξακολουθεί να παραμένει και το θέμα της συρρίκνωσης της κρατικής ραδιοφωνίας. Η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Τύπου Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και ο πρόεδρος της ΕΡΤ δεν έχουν εγκαταλείψει την "ιδέα", συγχώνευσης των προγραμμάτων της ΕΡΑ, στο "όνομα" της ανασυγκρότησης του κρατικού ραδιοφώνου. Αντίθετος με τη συγχώνευση είναι, όπως είναι γνωστό, ο γενικός διευθυντής της ΕΡΑ, Ακης Κοσώνας. Χθες ο Α. Κοσώνας απέστειλε προς τον υπουργό Τύπου πολυσέλιδη επιστολή, στην οποία διατυπώνει τις προτάσεις του για την αναδιάρθρωση της ΕΡΑ. Στο υπόμνημά του, εκφράζει την αντίθεσή του στη συρρίκνωση της κρατικής ραδιοφωνίας και προτείνει, μεταξύ άλλων, σαν ένα μέτρο ανασυγκρότησής της, τη μερική "ανεξαρτησία" της λειτουργία της, από την υπόλοιπη ΕΡΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ