Τρίτη 14 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Μεγάλη ενωτική συγκέντρωση

Αποδοκιμάστηκε πρώην βουλευτής της ΝΔ

Πάνω από 2.000 αγρότες από τα χωριά της Καρδίτσας πήραν δυναμικά μέρος στη μεγαλειώδη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Περίσσευε η οργή και η αγανάκτηση για την επίθεση της ΕΕ σε βάρος των Ελλήνων αγροτών και των εμπαιγμό της από όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο Σπ. Ταλιαδούρος πρώην βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος αποδοκιμάστηκε έντονα από τους αγρότες. Του φώναζαν γιατί το κόμμα του ψήφισε στη Βουλή την ΚΑΠ και τη Συμφωνία της ΓΚΑΤΤ και του ζητούσαν ν' αποχωρήσει. Ενας αγρότης έλεγε χαρακτηριστικά: "Εκτός από το ΚΚΕ, όλα τα άλλα κόμματα είναι οι φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί για τον θάνατο των αγροτών. Δεν μπορούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της ΠΟΛ.ΑΝ να έρχονται και να κλαίνε με κροκοδείλια δάκρυα, πάνω στο πτώμα του αγρότη. Οχι, δεν τους ανεχόμαστε πια. Εγώ τους ψήφισα, αλλά ας έρθουν τώρα να πάρουν ψήφο".

Ομιλητές στη συγκέντρωση ήταν ο Γ. Τσιμπούκας,πρόεδρος της Ενωσης Συνεταιρισμών και ο Β. Μπούτας,συνδικαλιστής, πρώην γραμματέας της ΓΕΣΑΣΕ. Ο Β. Μπούτας τόνισε ότι αν δε συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις των αγροτών και δεν πάρουν γενικευμένο χαρακτήρα, η αγροτιά θα οδηγηθεί σε μαζικό ξεκλήρισμα. "Σήμερα οι αγρότες, υπογράμμισε, βλέπουν τη διάψευση των ελπίδων και τους αυτουργούς αυτής της κατάστασης που είναι όλοι όσοι εφάρμοσαν, εφαρμόζουν και υποστηρίζουν με τον έναν ή άλλο τρόπο αυτή την αντιαγροτική πολιτική. Γιατί τη συγκαλυμμένη κοροϊδία για τις μάχες που τάχα δίνονταν για την υπεράσπιση των συμφερόντων των αγροτών, ακολούθησε η ανοιχτή υποταγή σ' ό,τι αποφάσιζε το Διευθυντήριο των Βρυξελλών και στην αγροτική οικονομία από τους περιορισμούς στην παραγωγή με τους σταθεροποιητές, το 1988 φτάσαμε στη νέα ΚΑΠ. Το 1992 με περιορισμό των τιμών, της παραγωγής και αύξηση εισαγωγών, για να καταλήξουμε πέρσι στη Συμφωνία της ΓΚΑΤΤ, που οδηγεί σε πλήρη απελευθέρωση των εισαγωγών και την ασυδοσία. Μέτρα καταστροφικά - τόνισε - προωθεί το Διευθυντήριο της ΕΕ στον τομέα του βαμβακιού, που αν εφαρμοστούν οδηγούν σε σημαντική συρρίκνωση της καλλιέργειας και δραματική μείωση του εισοδήματος των βαμβακοπαραγωγών". Αναφερόμενος στη συνέχεια στις πλημμύρες που έπληξαν την παραγωγή χιλιάδων αγροτών, επισήμανε ότι "οι αποζημιώσεις που δίνονται ή που καλύτερα δε δίνονται δείχνουν την αναλγησία της κυβέρνησης. Ο νόμος για τη φορολογία των αγροτών - είπε - είναι κι αυτός στη λογική να μαζέψει χρήματα απ' το κράτος, από τους φτωχούς και ν' αφήσει άθικτους τους μεγάλους (Βαρδινογιάννηδες, Αλαφούζους). Ο μόνος δρόμος που έμεινε σε μας τους αγρότες είναι ο δρόμος της ενότητας και του αγώνα. Είναι κατάντημα πλέον και συνειδητή καταστροφή για μας τους αγρότες να έχουμε δύο συλλόγους και δύο ομοσπονδίες. Είναι προδοσία προς τους αγρότες, οι ηγεσίες ΓΕΣΑΣΕ, ΠΑΣΕΓΕΣ να απουσιάζουν από τα προβλήματα και τους αγώνες των αγροτών. Μας δουλεύουν ψιλό γαζί όταν τα κόμματα και οι βουλευτές ψηφίζουν νόμους και συμφωνίες στη Βουλή που μας παίρνουν το ψωμί από το στόμα και μας ζητούν την ψήφο μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ