Τετάρτη 15 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο "Κύκλος" χαράχτηκε

Το "Ανοιχτό Θέατρο" γιορτάζει τα δέκα του χρόνια με ένα σπουδαίο έργο. Η δεύτερη φετινή αυλαία του ανοίγει με το αριστούργημα του Μπέρτολντ Μπρεχτ "Ο κύκλος με την κιμωλία",που ανεβαίνει σε μετάφραση Πέτρου Μάρκαρη,σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη,σκηνικά - κοστούμια Αγνής Ντούτση,μουσική Θόδωρου Αντωνίου και χορογραφίες Δόνης Μιχαηλίδη.

Με αφετηρία έναν παλιό κινέζικο μύθο, ο Μπρεχτ διεισδύει στην ψυχή του σύγχρονου ανθρώπου και παραδίδει ένα από τα σημαντικότερα έργα της σύγχρονης δραματουργίας. Ο κύκλος χαράχτηκε με την κιμωλία. "Πρόκειται για ένα έργο - είπε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Μιχαηλίδης - γεμάτο φαντασία, χιούμορ, ποίηση, μουσική, περιπέτεια και ένα βαθύ ανθρώπινο μήνυμα που τόσο χρειάζεται μια εποχή σαν τη δική μας, που βυθίζεται όλο και περισσότερο στην αδιαφορία, τη μοναξιά, τη φιλαυτία και την περιφρόνηση των ανθρώπινων αξιών".

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Μηνάς Χατζησάββας, Ντίνα Μιχαηλίδη, Κώστας Γαλανάκης, Μπέλλα Μπερδούση, Ειρήνη Χατζηκωνσταντή, Ανθή Ανδρεοπούλου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Δημήτρης Καραμπέτσης κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ