Τετάρτη 15 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Εξαγωγή" ελληνικού πολιτισμού

Με τρία νέα παραρτήματα και με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις συνεχίζει τη δραστηριότητά του το Ιδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού.Οπως αναφέρθηκε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, "με τα εγκαίνια των παραρτημάτων, τις εκδηλώσεις στο Νέο Δελχί και τη Βιέννη και τον προγραμματισμό του για το 1995 - '96, το Ιδρυμα φέρνει στο διεθνές προσκήνιο την ελληνική επιστήμη, τις Τέχνες και τα Γράμματα".

Συγκεκριμένα, το παράρτημα Βερολίνου θα εγκαινιαστεί στις 11 Απρίλη με την έκθεση σχεδίων του επικεφαλής στην αναστήλωση του Παρθενώνα Μανώλη Κορρέ,"Από την Πεντέλη στον Παρθενώνα",η οποία σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία στο παράρτημα του Λονδίνου. Στη Ν. Υόρκη στις 17 Μάη, θα εγκαινιαστεί το παράρτημα με το "Αφιέρωμα στη μνήμη του Τζ. Μέριλ",ενός από τους μεγαλύτερους σύγχρονους Αμερικανούς ποιητές, που έζησε για πολλά χρόνια στη χώρα μας. Στο Παρίσι τα εγκαίνια του παραρτήματος θα πραγματοποιηθούν στις 22 Μάη, με την έκθεση: "Από την Πεντέλη στον Παρθενώνα".

Επίσης, το Ιδρυμα συμμετέχει στην οργάνωση του συμποσίου με θέμα "Ελλάδα - Ινδία: 2.500 χρόνια πολιτιστικών ανταλλαγών", που θα γίνει στο Νέο Δελχί (26 Μάρτη έως 2 Απρίλη), ενώ στις 26 Απρίλη εγκαινιάζεται στη Βιέννη η έκθεση "Κωνσταντίνος Παρθένης - Βιέννη, Παρίσι, Αθήνα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ