Τετάρτη 15 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
"Με απειλούσε ο Ταπί"

Αποκαλύψεις του Μπερνέ, πρώην αντιπροέδρου της Μαρσέιγ, στη δίκη για το σκάνδαλο δωροδοκίας

Απρόοπτη τροπή πήρε η περιβόητη δίκη της Βαλενσιέν όπου δικάζονται οι υπεύθυνοι του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού σκανδάλου που συγκλόνισε τη Γαλλία και ανάμεσά τους βρίσκεται και ο πρώην πρόεδρος της Μαρσέιγ, μεγιστάνας Μπερνάρ Ταπί.

Κατά τη χτεσινή δεύτερη μέρα της δίκης ο πρώην πρόεδρος της Μαρσέιγ, Ζαν Ζακ Μπερνέ, όπως είχε προειδοποιήσει, αποκάλυψε νέα στοιχεία για την υπόθεση τα οποία δεν είχε πει στην ανάκριση.

"Ημουν αντίθετος στη δωροδοκία. Ολοι οι ποδοσφαιριστές της Βαλενσιέν γνώριζαν ότι το παιχνίδι ήταν στημένο", κατέθεσε χαρακτηριστικά ο Μπερνέ. Τα πνεύματα όμως οξύνθηκαν όταν σε ερώτηση του εισαγγελέα γιατί δεν τα κατέθεσε αυτά στην ανάκριση ο Μπερνέ απάντησε ότι απειλούνταν από τον Ταπί και φοβήθηκε για τη ζωή του.

Εκείνη τη στιγμή ο Γάλλος μεγιστάνας άρχισε να φωνάζει μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πανδαιμόνιο και ο δικαστής να διατάξει τη διακοπή της δίκης.

Αν τελικά ο Ταπί κριθεί ένοχος δωροδοκίας αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης τριών ετών και πρόστιμο 200.000 φράγκων (9 εκατ. δρχ περίπου), ενώ εάν επαληθευτούν οι κατηγορίες για απειλές προς τον Μπερνέ θα τιμωρηθεί και με επιπλέον πρόστιμο 20.000 φράγκων (1 εκατ. δρχ) για απόπειρα εκφοβισμού μάρτυρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ