Τετάρτη 15 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΤΣΣΚΑ Μ. 86-77
Η επιστροφή του Βολκόφ

Ο Ουκρανός μαζί με τον Τζόνσον έδοσαν τη νίκη στους ερυθρόλευκους απέναντι στους μαχητικούς Ρώσους

Το όνειρο αυτή τη φορά δεν ήταν εφιάλτης. Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το πατατράκ της Μόσχας, νίκησε την ΤΣΣΚΑ με 86-77 και ελπίζει βάσιμα ότι την Πέμπτη θα σφραγίσει το εισιτήριο για τη Σαραγόσα. Δεν έπεισε πάντως ότι ξεπέρασε τα προβλήματά του, ώστε να γίνει το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Οι Ρώσοι με τη μαχητικότητα που τους διακρίνει, αλλά και το ταλέντο που διαθέτουν, έδειξαν ότι θα πουλήσουν ακριβά... το τομάρι τους στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι. "Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε την καυτή έδρα και τον υπέροχο κόσμο του. Εμείς δε χάσαμε τις ελπίδες μας. Ξεκινάμε την Πέμπτη από την αρχή" τόνισε ο Στ. Ερέμιν και μάλλον δεν έχει άδικο. Τα ίδια λόγια επανέλαβε και ο Γ. Ιωαννίδης. "Σε σύγκριση με το πρώτο παιχνίδι μειώσαμε τα λάθη μας. Απλώς ισοφαρίσαμε σε 1-1 και όλα θα κριθούν την Πέμπτη" υπογράμμισε, αποφεύγοντας να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε δύο φορές να αιφνιδιάσει τους Ρώσους. Στο ξεκίνημα όταν προηγήθηκε 26-13 και στην επανάληψη όταν η διαφορά έφτασε στους 17 πόντους (64-47). Ο εκπληκτικός Καράσεφ είχε όμως διαφορετικά άποψη και το παιχνίδι διατήρησε το ενδιαφέρον του μέχρι το τελευταίο λεπτό. Οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να είχαν κουραστεί λιγότερο αν ήταν περισσότερο εύστοχοι από τη γραμμή των ελεύθερων βολών, όπου είχαν ποσοστό ευστοχίας κάτι παραπάνω από 50%. Χτύπησαν 45 ελεύθερες βολές, ευστόχησαν στις 26 και προφανώς θα παρακαλάνε να σφυράνε τόσο εύκολα φάουλ και οι διαιτητές της Πέμπτης.

Ο Γ. Ιωαννίδης δεν πρέπει να έμεινε ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών του. Η νίκη ήρθε με ατομικές προσπάθειες των Τζόνσον, Βολκόφ που σημείωσαν 50 πόντους, την ίδια ώρα που ο Σιγάλας είχε σοβαρό πρόβλημα στον αστράγαλο, ο Φασούλας έδειχνε κατάκοπος και ο Τάρλατς ήταν εκτός τόπου και χρόνου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λημνιάτης, Σιγάλας 8 (1), Τζόνσον 28 (2), Νάκιτς 5, Φασούλας 12, Τόμιτς 7, Τάρλατς 4, Βολκόφ 22 (1).

ΤΣΣΚΑ: Πανόφ 10 (1), Κουντέλιν 10 (2), Κορνέεφ 5, Μοργκουνόφ, Βαντέεφ 1, Κουράσοφ 3, Καράσεφ 31 (2), Γκρεζίν 2, Σπιριντόνοφ 6 (2), Κισούριν 9 (1).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ