Πέμπτη 16 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΑΒΑΛΑ - ΠΑΟ 0-1
Στο τρένο της πρόκρισης...

Με εκπληκτικό γκολ του Δώνη οι πράσινοι πήραν τη νίκη

Ο Γιώργος Δώνης έβαλε χτες τα θεμέλια στην Καβάλα για την πρόκριση του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο διεθνής επιθετικός του τριφυλλιού με ένα εκπληκτικό γκολ στο 38 έδωσε τη νίκη με 1-0 και ουσιαστικά έκανε τη ρεβάνς της ερχόμενης Τετάρτης μια τυπική διαδικασία. Η επικράτηση των φιλοξενούμενων κρίνεται δίκαιη αφού από την αρχή επέβαλαν το ρυθμό τους και κατάφεραν να εξουδετερώσουν τα ατού των αντιπάλων τους. Το γκολ ήρθε στο 38 όταν ο Δώνης πήρε την μπάλα από το χώρο του κέντρου, πέρασε όσους παίκτες βρήκε μπροστά του και απέναντι από τον Αργυρίου δε δυσκολεύτηκε να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα. Η Καβάλα έχασε δυο καλές ευκαιρίες στο 43 με τον Αθανασιάδη και στο 66 με τον Σφακιανάκη. Ομως ο ΠΑΟ έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ στο 75 όταν βολίδα του Βαζέχα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.

Ο αγώνας έγινε υπό βροχή, σε ένα βαρύ τερέν, γεγονός που δεν επέτρεψε στις δυο ομάδες να πιάσουν απόδοση αξιώσεων. Από την Καβάλα ξεχώρισαν οι Νικολαφιδης, Μπακιρτζής, Σφακιανάκης και Γιόσα. Από τους πράσινους του Χουάν Ραμόν Ρότσα καλύτεροι ήταν οι Χριστοδούλου, Καπουράνης και Δώνης.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του κ. Παπατριανταφύλλου.

ΚΑΒΑΛΑ: Αργυρίου, Τσαπανίδης, Νικολαφιδης, Μπακιρτζής, Σφακιανάκης, Νάτσεφ(65 Καραπιπέρης), Πεγκλής (78 Καδικιώτης), Μάλλιος, Γιόσα, Κωνσταντινίδης, Αθανασιάδης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑ+ΔΚΙΚΟΣ: Βάντσικ, Γ.Σ. Γεωργιάδης, Ουζουνίδης, Χριστοδούλου, Καλιτζάκης, Κολιτσιδάκης, Καπουράνης, Νιόπλιας, Βαζέχα (86 Μαραγκός), Μάρκος, Δώνης (68 Γ.Χ. Γεωργιάδης).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ