Σάββατο 18 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δέκα αιώνες τραγούδι

Μοναδικές μουσικές πινελιές βγαλμένες μέσα από την αστείρευτη πηγή της λαϊκής ψυχής θα ζωντανέψουν τη Δευτέρα, στις 8.30 μ.μ. στην αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ, στον Περισσό.Παραδοσιακά τραγούδια, γεμάτα αλήθεια, θα καλύψουν μια διαχρονική πορεία πάνω από 10 αιώνες και θα αποκαλύψουν το πώς ο πόνος και η χαρά μπορούν στο στόμα του λαού να γίνονται τραγούδι, χορός, γλέντι. Ετσι, τη Δευτέρα, η παράδοση θα "συναντηθεί" με την ιστορία, αφού σκοπός αυτής της συναυλίας είναι η διάσωση του ιστορικού αρχείου του ΚΚΕ,μετά από το βαρύ πλήγμα που υπέστη από τις πλημμύρες του Οκτώβρη.

Στην αίθουσα του Συνεδρίων του ΚΚΕ, στον Περισσό, θα βρίσκονται τη Δευτέρα: η Γιώτα Βέη,συνοδευόμενη από τους δεξιοτέχνες Μάνο Αχαλινοτόπουλο (κλαρίνο), Λάζαρο Ευθυμίου (βιολί), Κώστας Πίτσος (κιθάρα), Κώστας Παπαπροκοπίου (λαούτο) και Γιώργος Γιεβγελής (κρουστά).

Επίσης, θα πάρουν μέρος: Το χορευτικό συγκρότημα του πολιτιστικού συλλόγου "Τα Σούρμενα" του Δήμου Ελληνικού, καθώς και το κρητικό μουσικό συγκρότημα των Παντελή Δερμιτζάκη (λύρα), Βασίλη Διακομανώλη (κιθάρα) και Αντώνη Ζαχαριουδάκη (λαούτο).

Για την εκδήλωση θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός προσκλήσεων. Συνολικά 1.100 προς 1.500 δραχμές η μία.Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει εγκαίρως να τις προμηθευτούν από τα γραφεία της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό, τα γραφεία της ΚΟΑ και της ΚΟΠ.

Οι προσκλήσεις για του φίλους και τα μέλη της ΚΝΕ πωλούνται με ειδική τιμή, 1.000 δραχμές η μία,στα γραφεία της ΚΝΕ, Βερανζέρου και Κοτοπούλη 11 (ΚΟΑ, 2ος όροφος).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ