Σάββατο 18 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
"Ντοπέ" και ντοπέ

Hταν ή δεν ήταν ντοπέ οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας; Υπεύθυνοι να απαντήσουν είναι οι γιατροί του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας και του Ερυθρού Σταυρού, που υπέβαλαν σε εξετάσεις τους πέντε Ρώσους μπασκετμπολίστες. Μέχρι αποδείξεως του εναντίον, οι πάντες είναι αθώοι.

Το σίγουρο είναι ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν απέφυγε το ντοπάρισμα μερίδα του αθλητικού Τύπου. Χωρίς αποδείξεις, αλλά με εικασίες και ρεπορτάζ του διαδρόμου, έστησε στο απόσπασμα και πέταξε στη χλεύη αθλητές, που σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, πάλευαν για τη ζωή τους.

**************

Tην ίδια ώρα παίκτες και τεχνική ηγεσία της ΤΣΣΚΑ, παρά την πικρία για τον επερχόμενο άδοξο αποκλεισμό τους από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, παρέδιδαν μαθήματα ψυχραιμίας και δεοντολογίας. "Πριν πάρουμε στα χέρια μας επίσημες αποφάσεις ιατρών, δεν μπορούμε να κάνουμε καμιά δήλωση, παρά μόνο να ευχηθούμε να μην υπάρχει ανθρώπινος παράγοντας πίσω από την όλη υπόθεση", τόνισε ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μ. Ρέζνικοφ. "Φοβόμαστε ότι το πρόβλημα οφείλεται στο νερό, αλλά δε θεωρούμε κανέναν υπεύθυνο πριν πάρουμε στα χέρια μας οριστικές αναλύσεις", υποστήριξε ο προπονητής της ρωσικής ομάδας Στ. Ερέμιν, πλέκοντας παράλληλα το εγκώμιο του Ολυμπιακού για τη φιλοξενία. Φανταστείτε τι θα ακολουθούσε, αν σε αποστολή ελληνικής ομάδας στο εξωτερικό, πέντε παίκτες την ώρα του αγώνα αντί για το γήπεδο βρίσκονταν στο νοσοκομείο. Ποιος έξυπνος θα τολμούσε να μιλήσει για ντόπινγκ. Η λέξη προβοκάτσια θα κλινόταν σε όλες τις πτώσεις και η επίθεση στον αντίπαλο δε θα είχε προηγούμενο.

*********

H περιπέτεια των παικτών της ΤΣΣΚΑ θα μείνει έτσι κι αλλιώς στην ιστορία. Ποτέ στο παρελθόν μια ομάδα δεν παρατάχτηκε με πέντε παίκτες στο γήπεδο, κι ένα παιχνίδι δεν τελείωσε με τρεις εναντίον τριών. Οποια κι αν είναι τα αποτελέσματα των εξετάσεων, ας κρατήσουμε την ψυχραιμία των Ρώσων και την κίνηση του Γ. Ιωαννίδη να σεβαστεί την ιστορία του αντιπάλου.

Α! Και μην ξεχνάμε ότι οι πάντες είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίον. Εκτός κι αν το επάγγελμά μας είναι υπεράνω δικαιοσύνης.

Γ. ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ