Τετάρτη 20 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Περί "μεταψυχροπολεμικής" εποχής

Η εποχή του "ψυχρού πολέμου" - όπως αρέσκονται αρκετοί να ονομάζουν την περίοδο, που υπήρχε η Σοβιετική Ενωση - έχει υποτίθεται τελειώσει, εδώ και αρκετά χρόνια. Υποτίθεται επίσης, ότι κανένας λόγος δεν υπάρχει για να συνεχίζεται η κούρσα των εξοπλισμών, ιδιαίτερα των πυρηνικών. Οι ΗΠΑ έχουν πλέον καταστεί η μοναδική και αδιαφιλονίκητη παγκόσμια υπερδύναμη.

Και όμως, παρά τα προαναφερόμενα, παρά τη συνθήκη για την απαγόρευση των πυρηνικών δοκιμών - η οποία έχει ήδη επικυρωθεί από τις ΗΠΑ και άλλες 145 χώρες - η αμερικάνικη ηγεσία συνεχίζει να εκσυγχρονίζει το πυρηνικό της οπλοστάσιο και να αναπτύσσει νέες πυρηνικές κεφαλές. Η αποκάλυψη έγινε από την εφημερίδα "Νιου Γιορκ Τάιμς" και στηρίζεται σε απόρρητη έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας.

Μια ακόμη απόδειξη, ότι τα όσα λένε και ισχυρίζονται, για τη λεγόμενη μεταψυχροπολεμική εποχή, οι διάφοροι απολογητές του ιμπεριαλισμού, δεν απέχουν μόνο παρασάγγας από την πραγματικότητα, αλλά είναι και σκοπίμως αποπροσανατολιστικά και παραπλανητικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ