Τετάρτη 20 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ
Κατηγορίες περί παρακυβερνητικής μαφίας

ΜΟΣΧΑ. -

Λόγο για την ύπαρξη παρακυβερνητικής μηχανής απαγωγών υπό την "εποπτεία" ανώτατων αξιωματούχων της τσετσενικής κυβέρνησης με σκοπό το κέρδος έκανε χτες ο επικεφαλής του ρωσικού τηλεοπτικού σταθμού ΝΤV, Ιγκόρ Μαλασένκο.

Οι παραπάνω κατηγορίες, που είχαν ως άμεσο στόχο τον Τσετσένο αντιπρόεδρο Βάχα Αρσάνοφ, διατυπώθηκαν σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα και ενώ ένα 24ωρο νωρίτερα είχαν απελευθερωθεί τρεις δημοσιογράφοι του καναλιού που κρατούνταν όμηροι στην Τσετσενία πάνω από 100 ημέρες!

Ο Μαλασένκο ανακοίνωσε ότι οι τρεις δημοσιογράφοι του καναλιού που απελευθερώθηκαν, αφέθηκαν ελεύθεροι μόνο μετά την καταβολή λύτρων και εν γνώσει του Τσετσένου αντιπροέδρου, Βάχα Αρσάνοφ. Υποστήριξε δε ότι ακόμη και ο Πρόεδρος Ασλάν Μασχάντοφ πρέπει να είχε υπόψη του πληροφορίες για τις συλλήψεις αυτές. Εξέφρασε, μάλιστα, με βεβαιότητα την πεποίθηση ότι"σήμερα στην Τσετσενική Δημοκρατία έχει δημιουργηθεί μια εκτεταμένη επιχείρηση που είναι αφιερωμένη στις συλλήψεις ομήρων και ότι η ανώτατη ηγεσία της Τσετσενίας έχει άμεση ή έμμεση ανάμειξη στις συλλήψεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ