Τετάρτη 20 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Αστυνομικές φρικαλεότητες

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-

Ενα ακόμα σκάνδαλο που μαρτυρά τη βία που ασκούν οι αστυνομικοί κυρίως σε μετανάστες ή παρανόμους που διαμένουν στις ΗΠΑ, ήρθε στο φως της δημοσιότητας, μετά από καταγγελίες που έκανε ένας Αϊτινός πρόσφυγας στην εφημερίδα "The New York Post".

Σύμφωνα με αυτά τα δημοσιεύματα, που συγκλονίζουν την κατά τ' άλλα πολυφυλετική Νέα Υόρκη, τέσσερις αστυνομικοί κατηγορούνται για τη βάναυση μεταχείριση του Αϊτινού πρόσφυγα, μετά τη σύλληψή του για "διατάραξη της κοινής ησυχίας", όταν ο τελευταίος πήρε μέρος σε καυγά έξω από ένα κέντρο διασκέδασης. Οι αστυνομικοί κατηγορούνται, από τον Αϊτινό Α. Λουίμα, για τη χρήση ρατσιστικών επιθέτων, βίαιη συμπεριφορά και άγριο ξυλοδαρμό, ενώ μετά τον τραυματισμό και την αναγκαστική μεταφορά του στο νοσοκομείο, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες του Λουίμα, τον σοδόμισαν. Οι αρχές της πόλης διέταξαν την έρευνα της υπόθεσης και την προσωρινή διαθεσιμότητα των αστυνομικών μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Είναι το δεύτερο περιστατικό καταγγελίας αστυνομικής βίας μέσα σε μία βδομάδα. Μόλις προχτές ανάλογες καταγγελίες υπήρξαν και για αστυνομικούς στο Τέξας, που χρησιμοποιούσαν ηλεκτροφόρα κλομπ για την αντιμετώπιση "υπόπτων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ