Κυριακή 2 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Προς συγρότηση κομμουνιστικού εκλογικού συνασπισμού

ΜΟΣΧΑ(ανταπόκριση ΟΔ. ΡΟΥΣΣΟΥ). -

Τα πρώτα βήματα για τη δημιουργία του εκλογικού συνασπισμού "Κομμουνιστές - Εργαζόμενη Ρωσία", ξεκίνησαν αυτή τη βδομάδα, οπότε ανακοινώθηκαν οι πέντε βασικές αρχές που θα αποτελούν τη βάση του εκλογικού προγράμματος του μπλοκ.

Οι βασικές αρχές αναφέρουν την έναρξη της εθελοντικής ανασυγκρότησης της Ενωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών, την επιστροφή της ιδιοκτησίας των εργοστασίων, της γης, των φυσικών πόρων κλπ. στον πραγματικό τους ιδιοκτήτη, το λαό, ανακήρυξη της αποκρατικοποίησης ως παράνομης, αναγέννηση της σοβιετικής εξουσίας από την εργατική κολεκτίβα ως το Συνέδριο των Σοβιέτ, επαναφορά της κρατικής διεύθυνσης της Ρωσίας με βάση τα επιστημονικά πλάνα ανεξάρτητης ανάπτυξης της χώρας και κατάργηση των αξιωμάτων του Προέδρου, δημάρχων, νομαρχών, εκπροσώπων του Προέδρου στις επαρχίες της Ρωσίας.

Το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα της Ρωσίας, με πρωτοβουλία του οποίου γίνεται η σύσταση του εκλογικού μπλοκ, απευθύνθηκε ανοιχτά στα κόμματα και τις προσωπικότητες της ρωσικής αντιπολίτευσης που θα ήθελαν να συμμετάσχουν στον εκλογικό συνασπισμό, καλώντας τους να τοποθετηθούν δημόσια στα παραπάνω πέντε ζητήματα. Σημειώνεται ότι ο βασικός όρος που θα πρέπει να αποδεχτούν οι υποψήφιοι βουλευτές του σχήματος, θα πρέπει να είναι η δέσμευση πως ο μισθός τους σε περίπτωση εκλογής δε θα ξεπερνά αυτόν του μέσου ειδικευμένου εργάτη, απαίτηση που δεν έχει σήμερα καμία από τις υπάρχουσες κοινοβουλευτικές ομάδες της Κρατικής Δούμας προς τους βουλευτές της...

Προκαταρκτική έγκριση για συμμετοχή στο μπλοκ "Κομμουνιστές - Εργαζόμενη Ρωσία" έχουν μέχρι στιγμής δώσει (εκτός από το ΚΕΚΡ), το Πανενωσιακό Κομμουνιστικό Κόμμα Μπολσεβίκων, το Κόμμα των Κομμουνιστών της Ρωσίας και η Ενωση Κομμουνιστών.

  • Δέκα άτομα, ανάμεσά τους και πέντε ανθρακωρύχοι, έχασαν χτες τη ζωή τους από εκρήξεις αρείου μεθανίου σε ορυχείο της Βορκουτίνσκαγια, κοντά στη Βορκούτα της βόρειας Ρωσίας. Οπως δήλωσε στο πρακτορείο ΙΝΤΕΡΦΑΞ, ο αντιπρόεδρος της Ρωσικής Ενωσης Ανθρακωρύχων, τα υπόλοιπα πέντε θύματα είναι τρία μέλη των σωστικών ομάδων και δύο εργάτες στις μεταφορές, που βρίσκονταν μέσα στο ορυχείο την ώρα και δεύτερης έκρηξης!

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ