Πέμπτη 6 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δολοφονική πρωτιά

Επιτέλους! Η Ελλάδα πρώτη, ανάμεσα σ' όλες τις χώρες του κόσμου. Ομως πόσο τιμητική μπορεί να είναι η πρωτιά, όταν αφορά τις επιδόσεις της χώρας μας στις εισαγωγές όπλων; Την ώρα μάλιστα που, σύμφωνα με την κυβέρνηση, δεν περισσεύουν παρά ψίχουλα κοροϊδίας για τους αγρότες και τους συνταξιούχους. Και αυτά τα δίνει σαν ρέστα από το ξύλο των ΜΑΤ.

"

Η Ελλάδα και η Τουρκία ήταν οι χώρες που πραγματοποίησαν τις περισσότερες εισαγωγές όπλων κατά το 1994, ενώ οι ΗΠΑ και η Γερμανία βρέθηκαν επικεφαλής στον κατάλογο των εξαγωγέων όπλων", αναφέρουν τα τηλεγραφήματα των ειδησεογραφικών πρακτορείων.

Δύο γειτονικές χώρες, σε μια περιοχή που θεωρείται (και είναι) η πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης, επιδίδονται σε έναν εξοντωτικό εξοπλιστικό ανταγωνισμό, στο όνομα της δήθεν μεταξύ τους ισορροπίας. Και το κυριότερο: Αυτός ο ανταγωνισμός γίνεται υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ, του οργανισμού που, θεωρητικά τουλάχιστον, εγγυάται την ασφάλειά τους. Πόση ασφάλεια μπορεί να αισθάνεται μια χώρα με εγγυητή το ΝΑΤΟ, είναι μια άλλη ιστορία, για την οποία οι Ελληνες γνωρίζουν αρκετά από την πολύ πρόσφατη ιστορία. Και όταν, πολύ περισσότερο, οι ηγετικές δυνάμεις της Συμμαχίας είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι πρώτοι εξαγωγείς όπλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ