Τρίτη 11 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
για την αγροτική οικονομία

Η λύση βρίσκεται στη διεκδίκηση άλλης πολιτικής από αυτή που επιβάλλει η ΓΚΑΤΤ και η ΚΑΠ, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος

"Η δράση για τη διάσωση της αγροτικής οικονομίας και την προστασία των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς είναι θέμα εθνικής ανεξαρτησίας", υπογράμμισε χτες από το βήμα της Βουλής η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Πρόκειται για μια επισήμανση που συμπυκνώνει όλη την ουσία του αγροτικού προβλήματος σήμερα και ξεσκεπάζει την πολιτική όλων των άλλων πολιτικών δυνάμεων, αφού καμία απ' αυτές δεν αμφισβητεί το καθεστώς εξάρτησης της αγροτικής οικονομίας, όπως αυτό έχει επιβληθεί με τις συμφωνίες της ΓΚΑΤΤ και την ΚΑΠ. Η Αλ. Παπαρήγα ξεσκέπασε την κυβερνητική υποκρισία απέναντι στους αγρότες και ανέτρεψε την εκστρατεία κατασυκοφάντησης των πρόσφατων αγροτικών κινητοποιήσεων. Παράλληλα, αποκάλυψε τη δημαγωγία της ΝΔ και της Πολιτικής Ανοιξης και με ατράνταχτα στοιχεία απέδειξε ότι η κακοδαιμονία της ελληνικής αγροτικής οικονομίας βρίσκεται στο καθεστώς της εξάρτησης της χώρας από το διεθνή ιμπεριαλισμό.

Προσδιορίζοντας το μοναδικό δρόμο διεξόδου για τους αγρότες σήμερα, η Αλ. Παπαρήγα τόνισε πως "το ζητούμενο είναι να διεκδικηθεί άλλη κατεύθυνση, άλλη πολιτική (απ' αυτή της ΓΚΑΤΤ και της ΚΑΠ), πράγμα που αντικειμενικά συνεπάγεται στρατηγική αντίθεσης και ρήξης. Αυτή η επιλογή είναι θέμα λαϊκής θέλησης. Αργά ή γρήγορα αυτή η θέληση θα εκφραστεί".


ΣΕΛ.  6   -   8

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ