Τετάρτη 12 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
ΥΠΟΘΑΛΠΟΥΝ
τη γενοκτονία των Κούρδων

Το Διευθυντήριο των Βρυξελλών δε βλέπει καν παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις θηριωδίες της τουρκικής κυβέρνησης εναντίον των Κούρδων

Πλήρη υποστήριξη στην τουρκική κυβέρνηση για την επιχείρηση γενοκτονίας του κουρδικού λαού εξέφρασε χτες, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κοινοτικός επίτροπος, Χανς Βαν ντε Μπρουκ. "Δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δήλωσε, γιατί οι τουρκικές αρχές μας διαβεβαίωσαν ότι δεν κτυπούν αμάχους"!

Οι δηλώσεις αυτές αποτελούν ηχηρό ράπισμα σ' όσους έσπευσαν να θριαμβολογήσουν μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την οποία καταδικαζόταν η τουρκική πολιτική και να τη θεωρήσουν σαν δικαίωση των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης.

Το Διευθυντήριο των Βρυξελλών, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, απέδειξε πόσο υπολογίζει τις απόψεις της Ευρωβουλής και έκανε σαφές ότι οι στρατηγικές επιλογές του στην περιοχή υπερισχύουν έναντι οποιασδήποτε ηθικής και πολιτικής αρχής. Παράλληλα, τεράστιες ευθύνες επωμίζεται η κυβέρνηση που αφενός συντάσσεται απολύτως με τις επιλογές αυτές οι οποίες δημιουργούν όλο και περισσότερη ένταση στην περιοχή και θα έχουν συνέπειες και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ταυτόχρονα, οι φιλοτουρκικές διαθέσεις που εκδηλώνονται απροκάλυπτα τόσο από την Ευρωπαϊκή Ενωση, όσο και από τις ΗΠΑ, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του Αμερικανού αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Ρ. Χόλμπρουκ, καθιστούν δραματικά επίκαιρη την ανάγκη να αποδεσμευτεί η πορεία των θεμάτων της εξωτερικής πολιτικής από την "επιδιαιτησία" αυτών των δυνάμεων.


ΣΕΛ.  3,    11

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ