Τετάρτη 12 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Αρνήθηκαν να δεσμευτούν

"Γεια σου Γιάννη - κουκιά σπέρνω". Αυτή τη λογική επέλεξε η κυβέρνηση για να απαντήσει, χτες στη Βουλή, στην επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ με την οποία τέθηκε το φλέγον ζήτημα της διαπλάτυνσης και επιμήκυνσης του αεροδρομίου της Καστοριάς που θα βοηθήσει σημαντικά στην οικονομική ανάκαμψη της περιοχής.

Αν και στην ερώτηση του ΚΚΕ, την οποία ανέπτυξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος Μ. Κωστόπουλος,ζητιόταν από την κυβέρνηση να απαντήσει ρητά και κατηγορηματικά και να προσδιοριστεί με ακρίβεια το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου, τέτοια απάντηση δε δόθηκε. Αντίθετα ο παριστάμενος υφυπουργός Μεταφορών, Χρ. Κοκκινοβασίλης,που απάντησε στην ερώτηση, με ιδιαίτερη σπουδή απέφυγε οποιαδήποτε δέσμευση για το πότε θα αρχίσει και πότε θα τελειώσει το έργο. Για να διασκεδάσει όμως τις εντυπώσεις δήλωσε πως για την κυβέρνηση ο εκσυγχρονισμός του αεροδρομίου είναι στις άμεσες προτεραιότητες. Στην επόμενη όμως στιγμή των λόγων του ανέτρεψε εντελώς αυτή του τη δήλωση εμφανίζοντας προβλήματα στην εκτέλεση του έργου που ούτε γι' αυτά είπε πότε θα ξεπεραστούν. Απλώς αρκέστηκε να πει πως "απαιτείται ένα χρονικό διάστημα για να τα λύσουμε". Τα προβλήματα που παρουσίασε ως εμπόδια στη διαπλάτυνση και επιμήκυνση του αεροδρομίου είναι τα στρατιωτικά λειτουργούντα κτίρια που υπάρχουν εκεί και πρέπει να μεταφερθούν και ο δρόμος Καστοριάς - Αργους Ορεστικού που πρέπει να απομακρυνθεί γιατί εφάπτεται του αεροδρομίου. Εξίσου απογοητευτικός, αν όχι προκλητικός προς το λαό της Καστοριάς, υπήρξε ο υφυπουργός και όσον αφορά το οικονομικό κόστος του έργου και το πώς αυτό θα καλυφθεί. Ετσι το μόνο που ανέφερε ήταν πως επιδιώκεται να ενταχθεί το έργο σε κοινοτικό πρόγραμμα, ώστε να εξασφαλιστούν ορισμένοι πόροι. Για το τι θα διατεθεί από την κυβέρνηση, σχετικά με τους πόρους, ο Χρ. Κοκκινοβασίλης θεώρησε σωστό να τηρήσει σιγήν ιχθύος.

Ο Μ. Κωστόπουλος

"Αν πάμε μ' αυτή τη λογική που παρουσίασε εδώ ο υφυπουργός, είπε στην παρέμβασή του ο Μ. Κωστόπουλος, χάνεται μια ευκαιρία για να ανακάμψει η περιοχή της Καστοριάς.Αυτό πρέπει να το αντιληφθεί η κυβέρνηση. Στην οικονομία της περιοχής μεγάλο ρόλο παίζει η γούνα, που εδώ και μια δεκαετία περνάει μια σοβαρότατη κρίση. Αυτή τη στιγμή φαίνεται πως αυτή η κρίση ξεπερνιέται και για να μπορέσει να ορθοποδήσει η περιοχή, πρέπει να γίνει το αεροδρόμιο που όλοι οι φορείς της αξιώνουν παίρνοντας υπόψη τις δυσκολίες που υπάρχουν και γνωρίζοντας ότι αυτές μπορούν να ξεπεραστούν. Ο υφυπουργός μάς είπε στην αρχή πως είναι στις άμεσες προτεραιότητες το αεροδρόμιο, αλλά στη συνέχεια εμφάνισε εμπόδια αποτρεπτικά για την πραγματοποίηση του έργου. Ζητάμε από την κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη δέσμευση για το πότε θα αρχίσει και πότε θα τελειώσει η διαπλάτυνση και επιμήκυνση του αεροδρομίου.Είναι πρόβλημα το οποίο μπορεί να λυθεί. Δεν είναι από κείνα τα προβλήματα που οι λύσεις τους έρχονται σε αντίθεση με την ταξική σας πολιτική και με τις δεσμεύσεις σας απέναντι στα υπερεθνικά κέντρα. Αυτό το πρόβλημα μπορείτε να το λύσετε και πρέπει συγκεκριμένα να δεσμευτείτε στη λύση του".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Πράσινο φως» για επέκταση του αεροδρομίου (2007-01-12 00:00:00.0)
Επαρχιακός δρόμος - παγίδα για τους οδηγούς (2003-05-22 00:00:00.0)
Συνέχεια στο καθεστώς της ντροπής (1997-12-02 00:00:00.0)
Να γίνει ο δρόμος Βόλου - Πηλίου (1996-11-02 00:00:00.0)
Ο Μ. Κωστόπουλος στην Κοζάνη και την Καστοριά (1995-03-30 00:00:00.0)
Οι θέσεις του ΚΚΕ για τα "μεγάλα έργα" (1995-03-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ