Τετάρτη 12 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Από 10 μέχρι 21 Μάη το Δεκαήμερο Ειρήνης

Θα κορυφωθεί με τη μαραθώνια πορεία ειρήνης

Την πραγματοποίηση του Δεκαήμερου Ειρήνης από 10 μέχρι 21 Μάη,το οποίο θα κορυφωθεί με τη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης,αποφάσισε η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ που συνήλθε για πρώτη φορά μετά το 12ο Συνέδριό της. Κατά την ίδια συνεδρίαση συγκροτήθηκε σε Σώμα.

Το νέο προεδρείο της ΕΕΔΥΕ έχει ως εξής: Πρόεδρος, Ευάγγελος Μαχαίρας.Αντιπρόεδροι, Στρατής Κουνιάς, Μιλτιάδης Παπαθανασίου, Μαρί Πρίφτη.Γενικός Γραμματέας, Θανάσης Παφίλης.Οργανωτικός Γραμματέας, Γρηγόρης Πετρόπουλος.Ταμίας, Δανάη Μωραφιτου.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ τονίζει: "50 χρόνια μετά την αντιφασιστική νίκη, η χώρα μας και η ανθρωπότητα βρίσκονται μπροστά σε μια ζοφερή πραγματικότητα. Ηδη στην Ευρώπη υπάρχει πόλεμος. Ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα γενικευμένων συρράξεων. Το επόμενο βήμα θα είναι η βαρβαρότητα που προσπαθεί η "Νέα Παγκόσμια Τάξη" του ιμπεριαλισμού. Μπροστά σε αυτόν τον κίνδυνο σήμερα δε σωπαίνουμε, δεν αδρανούμε.Πορευόμαστε στη μαραθώνια πορεία στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη, έχοντας στη μνήμη μας τα εκατομμύρια των θυμάτων της πάλης κατά του φασισμού.

Περπατάμε από τον Μαραθώνα στην Αθήνα με τη σκέψη μας:

Στις εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς από τις επεμβάσεις και τους πολέμους στα Βαλκάνια, τη Σομαλία, το Κουρδιστάν και αλλού. Στα εκατομμύρια πεινασμένους του κόσμου.

Βαδίζουμε στα βήματα του αγώνα με τη θέληση να αντισταθούμε στη "Νέα Παγκόσμια Τάξη" των στρατοκρατών και των πολυεθνικών. Του ΝΑΤΟ και της ΔΕΕ και άλλων οργανισμών του ολέθρου που θέλουν να επιβάλουν τη δύναμη των ισχυρών.

Αντιστεκόμαστε στη μετατροπή της ανθρωπότητας σε ζούγκλα.Απορρίπτουμε τον εθνικισμό και το χωρισμό των ανθρώπων ανάλογα με το χρώμα, τη θρησκεία και το φύλο.

- ΟΧΙ στον πόλεμο και στις επεμβάσεις. Ειρήνη στα Βαλκάνια.

- ΕΞΩ οι βάσεις και τα πυρηνικά. Διάλυση των στρατιωτικών συνασπισμών (ΝΑΤΟ, ΔΕΕ).

- Κύπρος ενιαία ανεξάρτητη.

- ΟΧΙ στον εθνικισμό και το νεοφασισμό.

- ΟΧΙ στα στρατηγεία και τις δυνάμεις ταχείας επέμβασης.

- Μεσόγειος θάλασσα ειρήνης και φιλίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ