Τετάρτη 12 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΕΡΟΥ
Νικητής ο Φουτζιμόρι

ΛΙΜΑ.-

Νικητής των προεδρικών εκλογών της περασμένης Κυριακής στο Περού φαίνεται πως θα είναι και πάλι ο Αλμπέρτο Φουτζιμόρι, καθώς, σύμφωνα με το 16% των καταμετρηθέντων ψηφοδελτίων, ο 56χρονος Περουβιανός Πρόεδρος προηγείται με 65% και ακολουθεί ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Χαβιέρ Πέρες ντε Κουεγιάρ με 22%

Ο Πρόεδρος Φουτζιμόρι, σε χτεσινές δηλώσεις του, απέδωσε την εκλογική νίκη του στην "οριστική καταπολέμηση του πληθωρισμού και της βίας και τη συνέχιση της οικονομικής ανάπτυξης". Ο κυριότερος αντίπαλός του Χαβιέρ Πέρες ντε Κουεγιάρ είχε εστιάσει την προεκλογική εκστρατεία του σε ζητήματα που αφορούσαν τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την εξάλειψη της φτώχειας.

Οι ψηφοφόροι, από την πλευρά τους, δε φαίνεται να δίνουν τη δέουσα βαρύτητα στα πρόσφατα δημοσιεύματα περουβιανών εφημερίδων, περί προσπαθειών νόθευσης των εκλογικών αποτελεσμάτων από την κυβερνώσα παράταξη. Τα δημοσιεύματα υποστήριζαν ότι σε επιδρομές που έκαναν οι αστυνομικές δυνάμεις σε επαρχίες της χώρας εντοπίστηκαν άτομα που συμπλήρωναν εκλογικά ψηφοδέλτια υπέρ του Προέδρου Φουτζιμόρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ