Τετάρτη 12 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μπροστά στην Πρωτομαγιά

Σύσκεψη σωματείων καλεί σήμερα το απόγευμα η Συντονιστική Επιτροπή. Επετειακή... αντιμετώπιση από την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας

Με στόχο να αποτελέσει ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς αφετηρία για την ανάπτυξη της αντίστασης των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, η Συντονιστική Επιτροπή των Σωματείων της Αθήνας πραγματοποιεί σήμερα στις 6 το απόγευμα σύσκεψη, στα γραφεία της Ενωσης Λογιστών, Κάνιγγος 27.

Για τα θετικά αποτελέσματα από τη μέχρι τώρα δράση της Συντονιστικής και τους στόχους της σημερινής σύσκεψης, η Χ. Τσεντούρου,πρόεδρος του Συνδικάτου Κλάδων Ενδυσης και μέλος της Συντονιστικής, δήλωσε στην εφημερίδα μας: "Με τη σημερινή σύσκεψη θέλουμε κατ' αρχήν να κάνουμε ένα απολογισμό δράσης και ταυτόχρονα να θέσουμε στο επίκεντρο, με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, τους στόχους πάλης που έχουμε ήδη όλοι μαζί αποφασίσει. Η επιτυχία που σημείωσε το συλλαλητήριο που διοργανώσαμε στις 14 Μάρτη, έδειξε με τον καλύτερο τρόπο τι διεκδικούμε και πώς. Ολο αυτό το διάστημα από τη δημιουργία της Συντονιστικής, βρεθήκαμε δίπλα, συμπαραστάτες σε όσους κλάδους εργαζομένων βρίσκονταν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Ιδιαίτερα δείξαμε την αλληλεγγύη μας στους συνταξιούχους και στα αιτήματά τους. Με μαζική πικετοφορία στο κέντρο της Αθήνας, ενημερώσαμε το λαό και καταγγείλαμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης με την επίθεση των ΜΑΤ ενάντια στους συνταξιούχους. Βρεθήκαμε αλληλέγγυοι με τους αγώνες και τα αιτήματα των αγροτών, γιατί πιστεύουμε πως τα προβλήματα αγροτών και εργατών ξεκινούν από την ίδια ρίζα, την πολιτική της λιτότητας και της υποταγής στις εντολές των Βρυξελλών που ακολουθούν όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις. Θέλουμε σήμερα να βάλουμε όλοι μαζί τους στόχους και το πρόγραμμά μας προς την Πρωτομαγιά, που αποτελεί κορυφαία μέρα της εργατικής τάξης. Μέρα ορόσημο της ταξικής πάλης, που σήμερα αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα και αξία".

Το ΕΚ Αθήνας

Μακριά από τα πραγματικά προβλήματα, αλλά και τις διαθέσεις των εργαζομένων βρέθηκε για άλλη μια φορά η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.Ετσι, η προσήλωση στην τακτική "κοινωνικής συναίνεσης", διαπέρασε και τις χτεσινές αποφάσεις για την Πρωτομαγιά.

Οι συνδικαλιστές της ΕΣΑΚ κατέθεσαν συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων που περιλαμβάνει: Αυξήσεις στους μισθούς, που να καλύπτουν τις απώλειες εισοδήματος των εργαζομένων και γνήσια ΑΤΑ. Επιδότηση όλων των ανέργων και αύξηση των επιδομάτων στο 80% του μισθού του ανειδίκευτου. Υπεράσπιση της συνεχούς απασχόλησης, απόρριψη του εργασιακού μεσαίωνα της Λευκής Βίβλου. Καθιέρωση του 35ωρου - 7ωρου και της πενθήμερης βδομάδας χωρίς μείωση των αποδοχών. Υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ. Σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων κλπ. Αυτό το πλαίσιο απορρίφθηκε από την πλειοψηφία!

Ο Π. Σοφός,γενικός γραμματέας του ΕΚΑ, μετά τη συνεδρίαση, δήλωσε στο"Ρ": "Και στη σημερινή συνεδρίαση η πλειοψηφία της διοίκησης, απέδειξε ότι δεν έχει διάθεση να μπει αποφασιστικά μπροστά στους αγώνες των εργαζομένων, ότι είναι δέσμια μιας λογικής και τακτικής που θέλει το συνδικαλιστικό κίνημα θεατή των εξελίξεων. Πιστεύουμε πως τα ίδια τα σωματεία και οι εργαζόμενοι θα δώσουν ταξικό χαρακτήρα στην Πρωτομαγιά".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντείνουν τη σύγχυση (2005-05-06 00:00:00.0)
Ολες οι δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας τη Μεγάλη Τετάρτη (2002-04-25 00:00:00.0)
Πώς (δεν) είδε ο Τύπος την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση (2000-05-09 00:00:00.0)
Στο «πόδι» για την 1η Μάη (2000-04-25 00:00:00.0)
Ταξικός πρωτομαγιάτικος γιορτασμός (2000-04-18 00:00:00.0)
Πολυήμερες εκδηλώσεις για την 1η Μάη (1995-04-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ