Τρίτη 18 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Λύσεις στα "μέτρα" των Κιοσέογλου - Τακόπουλου

Τη λύση της εκκαθάρισης εν λειτουργία, δρομολογεί η κυβέρνηση για την Α Ε Τσιμέντα Χαλκίδας, με την κατάθεση στη Βουλή μετά το Πάσχα σχετικής τροπολογίας. Σύμφωνα με δηλώσεις πού έκανε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός ΒΕΤ, Χρήστος Ροκόφυλλος,τονίζοντας ότι η εκκαθαρίστρια Τράπεζα υποχρεωτικά θα αναλάβει τη συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης "Τσιμέντα Χαλκίδος", ενώ ταυτόχρονα θα διοργανωθεί ανοιχτός δημόσιος διεθνής διαγωνισμός για την πώλησή της.

Ο υπουργός επισήμανε ότι τυχόν διάλυση της εταιρίας δεν αποτελεί λύση, διότι οδηγεί στη ματαίωση της δικαστικής διεκδίκησης, καθώς η προσφυγή των σημερινών μετόχων στη διεθνή διαιτησία προβλέπει τη μεταβίβαση των "Τσιμέντων Χαλκίδας" στην "Καλτσεστρούτζι" έναντι του ποσού των 42 δισ. δρχ. Ο τρόπος, με τον οποίο χειρίζεται η κυβέρνηση την όλη υπόθεση των Τσιμέντων Χαλκίδας, κρύβει προφανώς την πρόθεσή της, η σχεδιαζόμενη λύση να διατηρεί στη θέση τους (ή στη θέση του νέου ΔΣ με ένα καλό πακέτο μετοχών) τους Κιοσέογλο - Τακόπουλο, που έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την υποχρέωση της τσιμεντοβιομηχανίας.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι με χτεσινή της ανακοίνωση, η σημερινή διοίκηση της εταιρίας - δηλαδή οι Κιοσέογλου και Τακόπουλος - με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Ροκόφυλλου, αλλά και πρόσφατων δημοσιευμάτων, δηλώνει ότι η προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού και η έκβαση των διαδικασιών της διαιτησίας, αποτελούν μονόδρομο για την πορεία εξυγίανσης των Τσιμέντων Χαλκίδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ