Παρασκευή 21 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Καμία υποχώρηση μπροστά στον εμπαιγμό

Απόφαση της Κεντρικής ΣΕΑ - ΜΜΕ, που συνεδρίασε χτες

Με το σύνθημα "καμία υποχώρηση, κανένας συμβιβασμός, καμία υποστολή του αγώνα μέχρι τη δικαίωση των αιτημάτων μας" προχωρούν ανυποχώρητοι οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι έμποροι όλης της χώρας στον αγώνα επιβίωσης ενάντια στην πολιτική αφανισμού και εμπαιγμού τους από την κυβέρνηση. Αυτό αποφάσισε η κεντρική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΣΕΑ - ΜΜΕ) που συνεδρίασε χτες, προκειμένου να εκτιμήσει τα συμπεράσματα από τη συνάντηση των εκπροσώπων της με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, και να καθορίσει την παραπέρα εξέλιξη των κινητοποιήσεων των ΕΒΕ σε πανελλαδικό επίπεδο.

Η ΣΕΑ - ΜΜΕ σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει ότι αυτό που προκύπτει από τη συνάντηση της προηγούμενης Δευτέρας με τους οικονομικούς υπουργούς είναι η ουσιαστική απόρριψη άμεσα ή έμμεσα όλων των βασικών αιτημάτων των ΕΒΕ, τη στιγμή που τα προβλήματά τους μέρα με τη μέρα οξύνονται και γίνονται όλο και πιο απειλητικά.

Για το λόγο αυτό, ο αγώνας του εμποροβιοτεχνικού και εμπορικού κόσμου συνεχίζεται ανυποχώρητος και διευρύνεται με τη συμμετοχή μιας σειράς κλαδικών ομοσπονδιών από το χώρο των ΜΜΕ. Επίσης, τονίζεται ότι διανοίγονται και προοπτικές διεύρυνσης των κοινωνικών συμμαχιών αφού ήδη τμήματα εργαζομένων και αγροτών εξετάζουν από κοινού υποστήριξη των κοινών τους αιτημάτων, ενώ οι εργαζόμενοι καταναλωτές κατανοούν πια το δίκαιο των αιτημάτων των ΕΒΕ και του αγώνα τους. Τέλος, η ΣΕΑ - ΜΜΕ ανακοίνωσε ότι εξετάζεται από ομάδα νομικών η διαδικασία προσφυγής στη δικαιοσύνη για την αντισυνταγματικότητα του 35% για τις ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ και συνεταιρισμούς, και για τα εκκαθαριστικά σημειώματα.

Επίσης, με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας τονίζοντας ότι η συνέχιση των αγώνων των ΕΒΕ είναι μονόδρομος, μετά από τη συνεχιζόμενη κοροϊδία της κυβέρνησης, καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και μέλη της ΟΒΣΑ, της ΟΕΒΕΑ και τον Εμπορικό Σύλλογο Ν. Ιωνίας να πάρουν μέρος στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Μάη στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ για τον καθορισμό των παραπέρα κινητοποιήσεων με στόχο την καλύτερη οργάνωση του πανελλαδικού κλεισίματος που έχει προγραμματιστεί για τις 10 και 11 Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ