Πέμπτη 28 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
... σε "εχθρικό έδαφος"

Ομως κι αυτή τη φορά - όπως και στη διάρκεια των περσινών μεγάλων αγροτικών κινητοποιήσεων, όταν ο "στρατηγός" του ΠΑΣΟΚ Θ. Τσουκάτος, χαρακτηρίστηκε "persona non grata" στη Θεσσαλία - θα πρόκειται για "κυβερνητική εκστρατεία σε εχθρικό έδαφος".

Αυτή την περίοδο ο θεσσαλικός κάμπος "βράζει". Οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς το χαλάζι κατέστρεψε ολοκληρωτικά πάνω από 100.000 στρέμματα με δυναμικές καλλιέργειες. Είναι οργισμένοι με το "χαράτσι" που επιβάλλει η κυβέρνηση, μέσω του νέου ασφαλιστικού φορέα και αγανακτισμένοι, με τη νέα μείωση της τιμής στο βαμβάκι και σ' άλλα αγροτικά προϊόντα, που αποφασίζει η ΕΕ.

Και ήδη, με ομόφωνες αποφάσεις των Νομαρχιακών Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα, ξεκινούν δυναμικές κινητοποιήσεις εναντίον της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης, αρχής γενομένης από την Καρδίτσα, στις 10 Σεπτέμβρη. Είναι φανερό, λοιπόν, ότι η κυβερνητική "εκστρατεία ενημέρωσης", δεν έχει πολλά περιθώρια επιτυχίας στη Θεσσαλία, όπου, εδώ και καιρό, οι αγρότες έχουν "πάρει χαμπάρι" πού το πάει η κυβέρνηση με την πολιτική της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ