Πέμπτη 28 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ 2004
Πονοκέφαλος για τους "Αθανάτους"

Με σφαγές αθλητών απειλούν "οι χτίστες της Σουηδίας"

Νέα δεδομένα στη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 δημιουργούν οι τρομοκρατικές ενέργειες στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Σουηδίας. Η υποψηφιότητα της Στοκχόλμης κερδίζει καθημερινά όλο και περισσότερους Σουηδούς. Το ποσοστό που ψηφίζει υπέρ της Ολυμπιάδας διπλασιάστηκε τις τελευταίες μέρες. Δε συμβαίνει όμως το ίδιο διεθνώς. Τα μέλη της ΔΟΕ άρχισαν να αποστασιοποιούνται κι όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός Τζέιμς Ιστον, "δεν ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει στη σουηδική κοινωνία, αλλά δε θέλουμε να βρεθούμε προ εκπλήξεων".

Οι εξελίξεις στη Σουηδία, σε συνδυασμό με τη συνεχώς αυξανόμενη αμφισβήτηση της πορείας των Ολυμπιακών Αγώνων, πονοκεφαλιάζουν τους "Αθανάτους". Η υποψηφιότητα της Στοκχόλμης θεωρείται ήδη καμένο χαρτί. Η οργάνωση "Εμείς που χτίσαμε τη Σουηδία" με επιστολή στο διεθνές πρακτορείο "Ασοσιέιτεντ Πρες", όχι μόνο ανέλαβε την ευθύνη για τη βόμβα που εξερράγη στο γήπεδο "Ούλεβι" του Γκέτεμποργκ, αλλά απείλησε να "σφάξει ξένους αθλητές, όπως ο Καρλ Λιούις, που υποστηρίζουν δημοσίως την υποψηφιότητα". Αφησε μάλιστα να διαφανεί ότι πίσω από τις εννιά τρομοκρατικές ενέργειες δε βρίσκεται κάποιο μεμονωμένο άτομο, όπως υποστήριξαν αστυνομικοί κύκλοι. "Είμαστε καλά οργανωμένοι και δε νομίζουμε ότι υπάρχει κάτοικος της Στοκχόλμης που να θέλει μια όμορφη πόλη να μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη. Μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου κανένα στάδιο στη Σουηδία δε θα είναι ασφαλές" τονίζεται στην ανακοίνωση.

Κι ενώ αυτά συμβαίνουν στη Σουηδία, στις έδρες των τεσσάρων άλλων υποψήφιων πόλεων, σχεδιάζουν τις κινήσεις τους ώστε να εκμεταλλευτούν το πάθημα της Στοκχόλμης. Αν με μια ψηφοφορία λυνόταν το θέμα της τρομοκρατίας, δε θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Ολα δείχνουν ότι οι "χτίστες της Σουηδίας", θα πονοκεφαλιάζουν για καιρό τους "Αθανάτους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ