Σάββατο 30 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Συλλαλητήριο ενάντια στην κατάργηση των κοινοτήτων

Η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου λέει "ναι" στο σχέδιο "Ι. Καποδίστριας", κόντρα στη βούληση των κατοίκων

Κάλεσμα, να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο κατά των αναγκαστικών συνενώσεων που διοργανώνει τη Δευτέρα, 1η Σεπτέμβρη, στις 11 το πρωί, στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα του νομού, στέλνει σε όλους τους κατοίκους και ιδιαίτερα της υπαίθρου, η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" (ΝΑΣ) Ιωαννίνων. Με ανακοίνωσή της η "ΝΑΣ" καλεί τους κατοίκους"να διαδηλώσουν τη θέλησή τους κατά των αναγκαστικών συνενώσεων, αψηφώντας τους εκβιασμούς και τις πιέσεις που ασκούν σε βάρος τους κυβερνητικά στελέχη. Να απαιτήσουν μια πολιτική με πόρους και αρμοδιότητες. Μια πολιτική στήριξης του εισοδήματος των αγροτών και των συνταξιούχων και της αγροτικής πολιτικής".

Στο μεταξύ, τη στήριξή της στα κυβερνητικά σχέδια δήλωσε η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ιωαννίνων, εγκρίνοντας το σχέδιο "Ι. Καποδίστριας". Με την απόφασή της αυτή η πλειοψηφία, δήλωσε ταυτόχρονα την άρνησή της να υποστηρίξει και να εκφράσει τη βούληση των δήμων, κοινοτήτων και κατοίκων του νομού, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία - όπως μαρτυρούν τα αποτελέσματα των λαϊκών συνελεύσεων και τοπικών δημοψηφισμάτων - τάσσονται κατά των αναγκαστικών συνενώσεων. Να σημειώσουμε πως η συνεδρίαση έγινε ύστερα από την κατακραυγή των δήμων και κοινοτήτων και την πίεση που άσκησε στην πλειοψηφία και τον Νομάρχη η "ΝΑΣ".

Από την πλευρά της η "ΝΑΣ" υποστήριξε αυτό που είναι αίτημα του συνόλου των κατοίκων της υπαίθρου και των κοινοτικών αρχών, να μην κατατεθεί, δηλαδή, στη Βουλή το σχέδιο "Ι. Καποδίστριας". Σημείωσε πως "θα είναι μελανό στίγμα στην ιστορία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης να αποφασίσουν κατά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης". Ενώ για τη στάση που κράτησε η πλειοψηφία και ο Νομάρχης - ο οποίος έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι οι κάτοικοι των χωριών εγκρίνουν το σχέδιο "Ι. Καποδίστριας" - η "ΝΑΣ" τόνισε πως "προτίμησαν να ταχθούν με το μέρος της κυβέρνησης, όπως άλλωστε πράττουν τα τρία τελευταία χρόνια, σε όλες τις περιπτώσεις και για όλα τα προβλήματα".Σε ανακοίνωσή της η "ΝΑΣ" σημειώνει: "Πρέπει να γνωρίζει η πλειοψηφία του νομαρχιακού συμβουλίου ότι οι κοινοτάρχες και οι κάτοικοι των χωριών θα αγωνιστούν για να μην καταργηθούν οι κοινότητες, όπως θέλει η κυβέρνηση - με τις κατευθύνσεις και τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης - για να εξυπηρετήσει τη φορομπηχτική της πολιτική, με τους βολικούς νέους δήμους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ