Σάββατο 30 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παγκρήτιο συλλαλητήριο στο Ηράκλειο

Με τη γροθιά υψωμένη ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, που προωθεί η κυβέρνηση, αγωνίζονται την περίοδο αυτή και οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί της Κρήτης, που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους από την ερχόμενη βδομάδα.

Ηδη, στο Ρέθυμνο και τα Χανιά ξεκίνησαν καταλήψεις, ενώ οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί του Ηρακλείου θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ενδέχεται να προχωρήσουν και σε κατάληψη του κτιρίου. Οπως ανακοινώθηκε χτες από τη Συντονιστική Επιτροπή (ΣΕ) του Συλλόγου τους, έχει παρθεί απόφαση και για την πραγματοποίηση παγκρήτιου πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στο Ηράκλειο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη στις 6 το απόγευμα, που θα ξεκινήσει με συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας.

Η ΣΕ των αδιόριστων εκπαιδευτικών του Ηρακλείου, κατήγγειλε χτες και τους τοπικούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Δ. Σαρρή, Γ. Κουράκη και Μ. Στρατήκη, διότι, όπως τονίστηκε σε πρόσφατη συνάντηση τους, είπαν ότι θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την παιδεία. "Αν το κάνουν αυτό, να ξέρουν ότι θα γίνουν εχθροί των αδιόριστων εκπαιδευτικών της χώρας, εχθροί της ίδιας της δημόσιας δωρεάν παιδείας", δήλωσαν οι εκπρόσωποι των συλλόγων και κάλεσαν όλους τους φορείς του Ηρακλείου, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και όποιον θίγεται από την προσπάθεια διάλυσης της δημόσιας παιδείας να στηρίξουν τον αγώνα τους. Κατέληξαν δε, λέγοντας ότι η κατάργηση της επετηρίδας είναι απλά "η κορφή του παγόβουνου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ