Σάββατο 30 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστικές αχτίδες

Με δύο ενδιαφέρουσες εκθέσεις, συνεχίζεται το πολιτιστικό καλοκαίρι στη Σύρο. Στην Πινακοθήκη Κυκλάδων,μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη, διαρκεί η έκθεση έργων ζωγραφικής του Σαράντη Καραβούζη.Η σκηνοθετημένη άποψη της μεταφυσικής ζωγραφικής του, με το ανυπέρβλητο φως - πηγή και μέσο έμπνευσης και έκφρασης - δίνει στα έργα του μια μυστηριακή χροιά, με κύριο χαρακτηριστικό τους την ανθρώπινη απουσία.

Η δεύτερη έκθεση, που φιλοξενείται στην αίθουσα τέχνης Ερμούπολης και θα διαρκέσει επίσης μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει χαρακτηριστικές στιγμές της εικαστικής προσφοράς της Γιούλικας Λακερίδου.Η Κύπρια ζωγράφος που ζει και εργάζεται στο Παρίσι, μας ταξιδεύει με τους πίνακές της στη θαλασσινή αύρα του Αιγαίου. Και οι δύο εκθέσεις πραγματοποιούνται στα πλαίσια των εκδηλώσεων Ερμοπούλεια '97,που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο σε συνεργασία με τον συλλέκτη Κώστα Ιωαννίδη.

  • Εγκαινιάζεται σήμερα (8μ.μ.) στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας Πηλίου,έκθεση έργων ζωγραφικής του Πασχάλη Αγγελίδη.Τίτλος της "Το τίμημα του ποιητή".Με ιστορικές, θεατρικές και μυθολογικές επιλογές, με έντονα διακοσμητικά στοιχεία, ο καλλιτέχνης, ανασύρει από τη συλλογική μνήμη σκηνές, ιστορίες και πρόσωπα, για να τα "τιμωρήσει" ή να τιμωρηθεί μαζί τους. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου.
  • Στη Βασιλική Αγίου Στεφάνου στο Ρέθυμνο (6/9) και στο Μουσείο Βορρέ στην Παιανία (8 - 9/9), θα παρουσιαστεί το συλλογικό έργο "Λαβύρινθος",που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του δεύτερου μέρους του συμποσίου στις Μαργαρίτες Ρεθύμνου. Το έργο πραγματοποιήθηκε από τους Μαρία Βλαντή, Λίλυ Μπακογιάννη, Τάσο Πατηνιώτη, Μαρία Πετράτου, Τάσο Ράλλη, Βέρα Σιατερλή, Νίκο Σκλαβενίτη, Κώστα Ταρκάση, Ελένη Τριανταφύλλου, Μανούσο Χαλκιαδάκη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ