Σάββατο 30 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κινητοποίηση εκτάκτων του ΟΠΠΕΘ

Τρίωρο αποκλεισμό του κτιρίου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν χτες οι 170 έκτακτοι εργαζόμενοι του ΟΠΠΕΘ, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλει για τους μήνες Ιούνη, Ιούλη και Αύγουστο καθώς και το επίδομα καλοκαιρινής άδειας.

Μετά τη λήξη της κινητοποίησης και μπροστά στο φόβο, νέων δυναμικότερων, ο Διευθύνων σύμβουλος της "Πολιτιστικής" Κ. Λοϊζος, δεσμεύτηκε ότι τη Δευτέρα 1 Σεπτέμβρη θα εξοφλήσει τους μισθούς Ιούνη - Ιούλη.

Τους εργαζόμενους επισκέφθηκε το πρωί στη διάκρεια της κινητοποίησής τους ο Γιάννης Κατσαρός μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, προκειμένου να εκφράσει τη συμπαράστασή του στον αγώνα τους. "Είναι απαράδεκτο" - δήλωσε - "οι εργαζόμενοι στην αναστήλωση, στη συντήρηση των αρχαιολογικών μνημείων της πόλης μας να ωθούνται στη φυγή και να μην πληρώνονται. Καταδικάζουμε την τακτική της κυβέρνησης, υπουργείου και ΟΠΠΕΘ που στόχο έχει να διώξει τους εργαζόμενους και να σταματήσει τα έργα".

"Αποτέλεσμα της πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση στον πολιτισμό και της μείωσης των κονδυλίων που δίνονται στα πολιτιστικά έργα και στα έργα των αρχαιολογικών υπηρεσιών", θεωρεί την κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι, ο Βασίλης Μάτζιος μέλος του ΔΣ της Ενωσης Εκτάκτων του ΥΠΠΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ