Τρίτη 2 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
Προς κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Κρίσιμη συνεδρίαση αύριο της ΕΕ της Ομοσπονδίας, μετά τις εξοργιστικές απαντήσεις του υπουργού Εργασίας. Τι προτείνει η ΔΑΣ

Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων του κλάδου είναι το θέμα που θα απασχολήσει την αυριανή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού,στην οποία θα συζητηθούν και οι εξοργιστικές απαντήσεις, που πήρε αντιπροσωπεία συνδικαλιστών από τον υπουργό Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου,με τον οποίο συναντήθηκαν την περασμένη Πέμπτη, κατά τη διάρκεια πανελλαδικής κινητοποίησης των εργαζομένων.

Η ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα προβάλλει εντονότερη από ποτέ, αφού στα δεκάδες προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, ήρθε να προστεθεί η αδιαλλαξία του υπουργού Εργασίας, ο οποίος όχι μόνο δε δεσμεύτηκε για την ικανοποίηση οποιουδήποτε αιτήματος, αλλά ανακοίνωσε στους συνδικαλιστές την απόφασή του να καταργήσει στην ουσία ακόμα κι αυτό το επίδομα ανεργίας,που αποτελεί το μοναδικό εισόδημα των χιλιάδων εποχιακά απασχολούμενων στα επαγγέλματα του επισιτισμού και του τουρισμού. Στην ίδια συνάντηση ο Μ. Παπαϊωάννου είχε δηλώσει την απόφαση της κυβέρνησης για τον αποδεκατισμό από 1/1/98 των επικουρικών συντάξεων,εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα τη διάταξη του νόμου Σιούφα, που προβλέπει την περικοπή τους στο 20% των κύριων συντάξεων.

Ωστόσο, όποια κι αν είναι η αυριανή απόφαση της ΕΕ της Ομοσπονδίας, κατά τόπους Σωματεία έχουν ήδη αποφασίσει να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, αν δεν υπάρξει θετική εξέλιξη στην κατεύθυνση ικανοποίησης των αιτημάτων τους. Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης προσανατολίζεται σε κινητοποίηση κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Εκθεσης, που ξεκινάει το ερχόμενο Σάββατο και στη συνέχεια στην έκθεση PHILOXENIA τον Νοέμβρη. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ζακύνθου.

Η ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων θα προτείνει αύριο στην Εκτελεστική Επιτροπή να υλοποιηθεί άμεσα η απόφαση σύσκεψης σωματείων για 24ωρη απεργία και επίσης άμεσα να συνεδριάσει η ολομέλεια της διοίκησης, προκειμένου να καθορίσει συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης και κινητοποιήσεων.

Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Χ. Κατσώτης δήλωσε σχετικά: "Εκτιμώ ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για το συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου μας από αυτόν του αγώνα και της αντίστασης σε τέτοιες πολιτικές. Είναι αναγκαίο οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, ξεπερνώντας τις δυσκολίες που δημιουργεί ο συσχετισμός δυνάμεων στα Σωματεία και στην Ομοσπονδία και να αναπτυχθούν αγώνες από τα κάτω για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Οι ΕΣΑΚίτες θα πρωτοπορήσουν στην ανάπτυξη των αγώνων, θα δώσουν όλες τις δυνάμεις τους, ώστε να δυναμώσει η αντίσταση και να προωθηθούν λύσεις στα προβλήματα. Η υπέρβαση των δυσκολιών και των αδυναμιών μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τη συνέχιση των κινητοποιήσεων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ