Τρίτη 2 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΕ
Τελικά τα "κουκιά" τούς βγήκαν...

Με την εκλογή του Κ. Λιάσκα για πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), σφραγίστηκε το παρασκηνιακό "όργιο" που ξεκίνησε πριν από δύο μήνες στην αντιπροσωπεία του ΤΕΕ. Ο επανεκλεγείς πρόεδρος απέσπασε 85 ψήφους έναντι 82 του άλλου υποψήφιου Γ. Παπαβασιλείου (ΠΑΣΚ).

Η "Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών" ψήφισε λευκό, όπως είχε ανακοινώσει πριν τη διαδικασία εκλογής, αποδοκιμάζοντας με αυτό τον τρόπο τις μεθοδεύσεις και τα παζάρια, που είχαν ως αποτέλεσμα και τον αποκλεισμό της παράταξης από τη Διοικούσα Επιτροπή και το Προεδρείο του ΤΕΕ, παρότι οι μηχανικοί την ανέδειξαν σε 4η δύναμη στις εκλογές της 30ής Μάρτη.

"Η Πανεπιστημονική θα εξακολουθήσει να αγωνίζεται, να είναι μπροστά με όλες της τις δυνάμεις για να αλλάξει άρδην η θλιβερή κατάσταση που επικρατεί στο ΤΕΕ" επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η παράταξη. "Είμαστε σίγουροι, συνεχίζει, ότι δεν είναι μακριά η ώρα που οι χιλιάδες μηχανικοί θα πάρουν την υπόθεση της δημοκρατικής λειτουργίας και του σωστού προσανατολισμού του ΤΕΕ στα χέρια τους. Για ένα ΤΕΕ στην υπηρεσία των μηχανικών, αλλά και των πραγματικών αλλαγών του λαού και του τόπου".

Τέλος, η Πανεπιστημονική αναφερόμενη στο παρασκήνιο των τελευταίων μηνών τονίζει: "Το μεγάλο φαγοπότι, τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, αλλά και οι προσωπικές επιδιώξεις, χρειάζονται "λεπτές ισορροπίες" και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι που όμως δεν τους έβγαιναν μέχρι τώρα. ΠΑΣΚ, ΔΚΜ, "Ενότητα Μηχανικών" που έχουν το πάνω χέρι, αλλά και οι "μωρές παρθένες" που τους ακολουθούν, για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι πώς θα μοιράσουν τις καρέκλες, έτσι ώστε το ΤΕΕ να εξακολουθεί να είναι υποχείριο των εκάστοτε κυβερνήσεων και των αντιλαϊκών πολιτικών τους, αλλά και να γίνονται οι "χοντρές" δουλιές. Το παρασκήνιο και οι συναλλαγές έχουν αντικαταστήσει πλήρως τις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες", καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ