Τρίτη 2 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Παραμονεύουν Κοσκωτάδες...

Με κυβερνητικές πλάτες ο Θ. Αθανασούλης φέσωσε 800 εκατ. τον Πανιώνιο, κατάγγειλε χτες η διοίκηση των Νεοσμυρνιωτών

Σκάνδαλο τύπου Κοσκωτά στο χώρο του μπάσκετ καταγγέλλει ο Πανιώνιος και προειδοποιεί ότι η μετατροπή των ΤΑΚ σε Ανώνυμες Εταιρίες θα πολλαπλασιάσει ανάλογα φαινόμενα. Ο σύλλογος της Ν. Σμύρνης, στο διάστημα της σύμβασης χορηγίας που υπέγραψε με τον Α. Αθανασούλη, βρέθηκε να χρωστάει, μετά από διαχειριστικό έλεγχο, το ποσόν των 765.597.594 δρχ. "Η υπόθεση θυμίζει περίπτωση Κοσκωτά. Ο πρώην χορηγός, με δύο εταιρίες στο Χρηματιστήριο, δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του, αφήνει να σφραγίζονται επιταγές του και παράλληλα συναλλάσσεται ελεύθερα με το δημόσιο. Πίσω από ποιους καλύπτεται;"διερωτήθηκε χτες ο πρόεδρος του συλλόγου Μ. Λαζαρίδης. "Αν δεν παρθούν μέτρα το μπάσκετ θα οδηγηθεί σε άσχημους δρόμους, καθώς το μέλλον επιφυλάσσει πολλούς Αθανασούληδες", συμπέρανε ο πρόεδρος του Πανιωνίου. Το ερώτημα είναι από ποιους όμως θα παρθούν τα μέτρα. Οπως ο ίδιος τόνισε, οι διαδικασίες ελέγχου από τα αρμόδια όργανα δε λειτούργησαν σ' αυτό το διάστημα. Και γιατί άραγε να λειτουργήσουν στο μέλλον, όταν οι ίδιοι οι παράγοντες του Πανιωνίου καταγγέλλουν ότι ο πρώην χορηγός "στηρίζεται στις πλάτες κυβερνητικών παραγόντων, ορισμένους εκ των οποίων χρηματοδότησε (προφανώς με το αζημίωτο) στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου".

Ο πρώην χορηγός, στο διάστημα των 13 μηνών που βρέθηκε στο τιμόνι του συλλόγου, όπως καταγγέλλει η διοίκηση, "με εικονικά τιμολόγια μέσω δύο εταιριών που δημιούργησε και υπερτιμολογήσεις παικτών, πέτυχε να εισπράξει το 80% των εσόδων του συλλόγου και να του χρεώσει το 80% των εξόδων".

Επαθαν και έμαθαν οι παράγοντες του Πανιωνίου και τώρα αναζητούν το δίκιο τους στα δικαστήρια. Υποστηρίζουν ότι ο Γ. Κατσιφαράκης που διαδέχτηκε τον Αθανασούλη, εξαπατήθηκε υπογράφοντας ένα άκυρο πρακτικό συμβιβασμού, το οποίο δε φέρει την υπογραφή του γενικού γραμματέα, ούτε έχει την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ