Πέμπτη 4 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
23Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - "ΟΔΗΓΗΤΗ"
Για τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών

Φιλειρηνική εκδήλωση με συμμετοχή νέων από την Τουρκία και την Κύπρο την Κυριακή στη Μυτιλήνη

Στο δυνάμωμα των δεσμών φιλίας, αλληλεγγύης και συνεργασίας ανάμεσα στους λαούς της Ελλάδας, της Κύπρου και της Τουρκίας είναι αφιερωμένη η εκδήλωση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 23ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή", την Κυριακή στη Μυτιλήνη και την οποία διοργανώνουν το Κεντρικό Συμβούλιο και η Οργάνωση Λέσβου της ΚΝΕ.

Απομονώνοντας τις εθνικιστικές φωνές, μακριά από το μίσος και τον εθνικισμό, οι νέοι κομμουνιστές θα στείλουν σαφές μήνυμα ότι τίποτε δεν τους χωρίζει με τους νέους των άλλων χωρών, αλλά αντίθετα έχουν τα ίδια όνειρα, έχουν τον ίδιο εχθρό, καλώντας όλους τους νέους στην αντεπίθεση, ώστε να δυναμώσουν οι αγώνες και οι αντιστάσεις των νέων στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, να στρατευτούν ακόμα περισσότεροι νέοι στα ιδανικά της ειρήνης, της φιλίας και της αλληλεγγύης, να απομονώσουν τις εθνικιστικές φωνές.

Η φιλειρηνική αυτή εκδήλωση αποτελεί και τη συνέχεια των πρωτοβουλιών που ξεκίνησαν από κοινού πέρσι οι Οργανώσεις της ΚΝΕ,της ΕΔΟΝ Κύπρου,τηςΝεολαίας του Κόμματος Ελευθερίας και Αλληλεγγύης Τουρκίας,του Φόρουμ για τη φιλία Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων του Λονδίνου και της Ενωσης Τουρκοκυπρίων Φοιτητών,ενώ ήδη σχεδιάζονται τα επόμενα βήματα αυτής της πρωτοβουλίας στην Τουρκία και το Λονδίνο.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Σοφιανός,ο Γενικός Γραμματέας του ΚΣ της ΕΔΟΝ Στέφανος Στεφάνου,καθώς και εκπρόσωποι των άλλων συνδιοργανωτών. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με τη συμμετοχή του συγκροτήματος της Δόμνας Σαμίου και τηςΚομπανίας Κεντέντζογλου από την Τουρκία.

Προφεστιβαλικές σε όλη τη χώρα

Στο μεταξύ, συνεχίζονται με επιτυχία σε κάθε γωνιά της χώρας οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις. Το πρόγραμμα για τις επόμενες μέρες έχει ως εξής:

Σήμερα, η Οργάνωση Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης μπροστά από τη Φιλοσοφική με θέμα "Για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης" και ομιλητή τον Π. Παλαβό,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Αύριο, Παρασκευή στη Θήβα και στην Πελασγία Φθιώτιδας.

Το Σάββατο στην Καβάλα, με ομιλήτρια την Θ. Καπέτη,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, στα Χανιά,με ομιλητή τον Σπύρο Χαλβατζή,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Φλώρινα, στη Φαλάνη Λάρισας,στην Κατερίνη με ομιλητή τον Ν. Χριστάνη,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, στις Σέρρες με ομιλητή τον Β. Τασούλα και στην πόλη της Ρόδου στο πάρκο του Αγ. Ιωάννη με θέμα τα ναρκωτικά.

Την Κυριακή στην Κοζάνη.Στο Μαντούδι Εύβοιας θα μιλήσει ο Π. Αλέπης μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης με θέμα το περιβάλλον.

Το Σάββατο και την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν και οι κεντρικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλία. Ετσι, στα Τρίκαλα θα μιλήσουν ο Ρίζος Μαρούδας,μέλος του ΝΣ της ΚΝΕ και ο Γιάννης Χώτος,μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην Καρδίτσα,θα μιλήσουν ο Ν. Κυριτσόπουλος,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και ο Χρ. Χαλκιάς,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Στον Βόλο,ομιλητές θα είναι οΗρακλής Τσαβδαρίδης,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και ο Αντώνης Σκυλλάκος,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Επίσης το Σάββατο και την Κυριακή εκδηλώσεις θα γίνουν στις Σέρρες,στην Αρτα,στην Αμφισσα,στην Κέρκυρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ