Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ολα πάνε καλά...

ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ μπουγιουρντί, για το 1998 και ίσως και για τα επόμενα χρόνια, αναμένεται να εκφωνήσει ο πρωθυπουργός, σήμερα το βράδυ, από τη Θεσσαλονίκη.

***

Για όσους δεν ξέρουν την έννοια της λέξης, τους πληροφορούμε πως είναι τουρκική και σημαίνει το έγγραφο με το οποίο ανακοινώνεται η ποινή.

***

Βέβαια, η ανακοίνωση της συνέχισης και της παραπέρα έντασης της σκληρής πολιτικής λιτότητας θα γίνει με λέξεις και φράσεις ειδικά επιλεγμένες, με ιδιαίτερα διπλωματική γλώσσα. Τόσο, που αρκετοί μπορεί και να μην καταλάβουν τις... ποινές.

***

Αυτό είναι το ένα σίγουρο. Το άλλο σίγουρο είναι πως ο πρωθυπουργός δε θα φειστεί λέξεων, για να βεβαιώσει πως όλα πάνε καλά.

***

Ναι, βέβαια, βαδίζουμε στο σωστό δρόμο... Είναι τόσο σίγουρος γι' αυτό ο πρωθυπουργός, που έχει ετοιμάσει την ομιλία του, πριν την ανακοίνωση της χτεσινής απόφασης των "Αθανάτων", από τη Λοζάνη.

***

Απλά, τώρα, που η Αθήνα εκλέχθηκε πλέον στο ρόλο της διοργανώτριας των Ολυμπιακών του 2004, θα πετάξει και καμιά σχετική ατάκα. Για παράδειγμα: Η τιμή που μας έκανε η παγκόσμια αθλητική ηγεσία, αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της σωστής πορείας μας και ταυτόχρονα, μια πρόκληση, στην οποία καλείται να απαντήσει ο λαός και η χώρα. Φίδι κολοβό, που μας έφαγε, δηλαδή...

***

Αλλά κι αν η Αθήνα δεν έπαιρνε τους Ολυμπιακούς, τότε τι είχαμε, τι χάσαμε... Η πολιτική της κυβέρνησης είναι προδιαγεγραμμένη. Δεν επηρεάζεται από συγκυριακά γεγονότα. Την έχουν ψάξει καλά οι άνθρωποι. Ασε, που την έχουν εξετάσει και εγκρίνει τα "μεγάλα κεφάλια" των Βρυξελλών, του ΟΟΣΑ και του ΔΝΤ. Για μονόδρομο, δε μας λένε τόσα χρόνια τώρα...

***

Ολα πάνε καλά κι ωραία, δηλαδή...

***

Βέβαια, μην απορήσετε, που πηγαίνουν όλα καλά - πάντα σύμφωνα με τον πρωθυπουργό - τόσο η οικονομία, όσο και η υγεία, η παιδεία, η πρόνοια, ο πολιτισμός, κλπ., κλπ., ακόμη και η διοργάνωση των Ολυμπιακών του 2004, αλλά εσείς, εμείς, η μεγάλη πλειοψηφία - τουλάχιστον - των εργαζομένων της πόλης και του χωριού πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο.

***

Ετσι είναι αυτά. Δε γίνεται να μένουν όλοι ικανοποιημένοι. Και οι εργαζόμενοι και οι βιομήχανοι. Και οι ναυτεργάτες και οι εφοπλιστές. Και οι έχοντες και οι μη έχοντες, δηλαδή. Και πάει λέγοντας...

***

Το μόνο, που μπορεί να γίνει, είναι το εξής: Να γυρίσουν τ' απάνω κάτω και τα κάτω να 'ρθουν απάνω. Στο δικό μας, όμως, χέρι είναι κι αυτό. Ολων μας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ