Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΕΣΒΟΣ
Σεμινάριο για ασφάλεια - δικαιώματα και περιβάλλον

Πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στη Μυτιλήνη από την Πολιτική Ομάδα "Ενωτική - Ευρωπαϊκή Αριστερά" του Συμβουλίου της Ευρώπης

Σεμινάριο της Πολιτικής Ομάδας "Ενωτική - Ευρωπαϊκή Αριστερά" του Συμβουλίου της Ευρώπης γίνεται σήμερα και αύριο στη Μυτιλήνη με τα παρακάτω θέματα:

- "Βαλκάνια - Ασφάλεια στην Ευρώπη - Διεύρυνση του ΝΑΤΟ" (εισηγητής θα είναι ο Ορέστης Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ).

- "Δικαιώματα του Ανθρώπου - μειονότητες - Συμβούλιο της Ευρώπης" (εισηγητής είναι ο Jakko Laakso, μέλος του Φινλανδικού Κοινοβουλίου, πρόεδρος της Πολιτικής Ομάδας "Ενωτική Ευρωπαϊκή Αριστερά" του Συμβουλίου της Ευρώπης).

- "Περιβάλλον - Ανατολική Μεσόγειος - Μαύρη Θάλασσα" (εισηγητής Ν. Μολυβιάτης, δημοσιογράφος - περιφερειολόγος).

- "Δραστηριότητες της Πολιτικής Ομάδας "Ενωτική Ευρωπαϊκή Αριστερά"".

Το σεμινάριο θα χαιρετίσει εκ μέρους της Ελληνικής Βουλής ο Λουκάς Αποστολίδης, αντιπρόεδρος της Βουλής.

Στους στόχους και το περιεχόμενο των συζητήσεων στο σεμινάριο, που άρχισε σήμερα το πρωί τις εργασίες του στο ξενοδοχείο "Λόριετ" στη μεγάλη αίθουσα του νεοκλασικού αρχοντικού του, αναφέρθηκαν χτες τα μέλη του προεδρείου σε συνέντευξη Τύπου. Αναφέρθηκαν στις θέσεις της Ομάδας απέναντι στα επιμέρους ζητήματα που θα απασχολήσουν και το σεμινάριο, λέγοντας, ανάμεσα στα άλλα, πως είναι ενάντια στην επέκταση του ΝΑΤΟ, γιατί κάτι τέτοιο όχι μόνο δε συμβάλλει στην ασφάλεια, αλλά αποσταθεροποιεί παραπέρα την ασφάλεια των χωρών. Σημειώθηκε μάλιστα, από τον Ουκρανό εκπρόσωπο, η αντίθεση των λαών στην επέκταση του ΝΑΤΟ προς την Αν. Ευρώπη και η αντίθεση στη διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων στη Μαύρη Θάλασσα, που ματαιώθηκαν, τελικά, κάτω από την αντίδραση των λαών.

Αναφορά έγινε ακόμα στα ζητήματα των μειονοτήτων - με δεδομένες και τις εξελίξεις στις χώρες των Βαλκανίων και τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες - και τονίστηκε ότι διαπιστώνεται έλλειψη ανοχής απέναντι στις μειονότητες και τα προβλήματα αυτά οξύνονται και μεγαλώνουν. Ασφαλώς, αναφέρθηκαν και στο ζήτημα της κατοχής της Β. Κύπρου, τονίζοντας ότι είναι αντίθετοι με αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ημερίδες μελέτης της GUE/NGL (2003-05-27 00:00:00.0)
Ημερίδα για το Σύμφωνο Σταθερότητας (2000-01-26 00:00:00.0)
Ημερίδα για το Σύμφωνο Σταθερότητας (2000-01-25 00:00:00.0)
Ημερίδα για το Σύμφωνο Σταθερότητας (2000-01-23 00:00:00.0)
Συνεδριάζει η Ευρωομάδα (1998-06-07 00:00:00.0)
Μια ευχάριστη παρεκτροπή (1997-09-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ