Κυριακή 7 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αγωνιστική συσπείρωση και αντεπίθεση

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Η μόνη ρεαλιστική απάντηση του λαού είναι αυτή της συσπείρωσης, της αντεπίθεσης και της οικοδόμησης του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου, υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του, σχετικά με τη χθεσινή, πρωθυπουργική ομιλία στη ΔΕΘ. Ολόκληρη η ανακοίνωση παρακάτω:

"Ο πρωθυπουργός μετέτρεψε τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις της ΔΕΘ σε μέρα εξετάσεων και απολογισμό απέναντι στους βιομηχάνους και το πολυεθνικό κεφάλαιο, με την ελπίδα ότι οι εξεταστές του θα του δώσουν λίαν καλώς ή άριστα. Ο λαός, όμως, έχει δικαίωμα και υποχρέωση να σταθεί μπροστά σ' αυτόν τον απολογισμό με ένα τεράστιο ΚΑΤΗΓΟΡΩ.

Παρά τα όσα ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κρύψει τη σκληρή και αδυσώπητη για το λαό πραγματικότητα.

* Τα επίσημα ποσοστά της ανεργίας σπάνε για πρώτη φορά το φράγμα του 10% με προοπτική να φθάσουν, σε 3 χρόνια, το 18%.

* Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία αποκαλύπτουν ότι το 20% του ελληνικού λαού ζει κάτω από το αναγνωρισμένο, από την κυβέρνηση, όριο φτώχειας, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού ζει σήμερα χειρότερα από χθες. Πολύ χαρακτηριστική εικόνα της κυβερνητικής πολιτικής αποτελεί το άθλιο βιοτικό επίπεδο, στο οποίο έχει καταδικάσει εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους.

* Ο αριθμός των πτωχεύσεων μετά την εκρηκτική άνοδο του 1995, που σημείωσε αύξηση κατά 55,8%, διατηρείται το 1996 και όλα δείχνουν ακόμα χειρότερες μέρες στην πορεία, ενώ χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά βρίσκονται στη διαδικασία του ξεκληρίσματος.

* Η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου στην ελληνική βιομηχανία ξεπερνά το 40%, πάει χέρι - χέρι με την αύξηση της ανεργίας και την απαξίωση του ελληνικού εργατικού δυναμικού.

Αυτά και μόνο τα στοιχεία μαρτυρούν για ποια ανάπτυξη και για ποια "εθνική οικονομία" μιλά ο πρωθυπουργός: Την ανάπτυξη των κερδών, την "εθνική οικονομία" της πλουτοκρατίας και των πολυεθνικών.

Η μόνη ρεαλιστική απάντηση του λαού είναι η απάντηση της συσπείρωσης, της αντεπίθεσης και της οικοδόμησης του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ