Κυριακή 7 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το μαύρο - άσπρο για τους αγρότες

Αναφερόμενος στην πολιτική της κυβέρνησης για τους αγρότες, αγνοώντας τις εντονότατες αντιδράσεις του αγροτικού κόσμου, ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, στην ομιλία του, προσπάθησε να παρουσιάσει σειρά αντιαγροτικών μέτρων που πήρε η κυβέρνησή του σαν φιλοαγροτικά!

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στο γνωστό Ταμείο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών, λέγοντας πως "κάνει δυνατή την καταβολή σύνταξης 195.000 δραχμών". Ομως, απέκρυψε την πραγματικότητα, πως υπερδιπλασίασε τα χαράτσια που καλούνται να καταβάλλουν οι αγρότες για να πάρουν, στην πραγματικότητα, η συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων αγροτών, συντάξεις πολύ μικρότερες απ' αυτές που προβλέπονταν με το υπάρχον καθεστώς του ΟΓΑ... Οσο για τις 195.000 αφορούν ελάχιστη μερίδα μεγαλοαγροτών, που μπορούν να πληρώνουν εισφορές πάνω από 400.000 δραχμές το χρόνο για κάθε άτομο...

Μίλησε για επιχειρηματικά κίνητρα, που όμως δεν έχουν κανένα νόημα για τη συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων αγροτών, αφού ούτε να καλλιεργήσουν μπορούν λόγω του περιορισμού της παραγωγής αγροτικών προϊόντων και ούτε μπορούν να αξιοποιήσουν τα όποια κίνητρα... Είπε για το Μητρώο Αγροτών που φτιάχνεται, το οποίο όμως γίνεται προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί για το βίαιο ξεκλήρισμα των αγροτών, αποκλείοντάς τους και από τις όποιες - ελάχιστες επιδοτήσεις. Ακόμα, εμπαίζοντας τους αγρότες, έκανε λόγο και για στήριξη των συνεταιριστικών οργανώσεων, τη στιγμή που τις έχει εγκαταλείψει καταχρεωμένες, αδύναμες να λειτουργήσουν στοιχειωδώς υπέρ των αγροτών. Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση προωθεί και στηρίζει τις καπιταλιστικού χαρακτήρα ΕΟΚικές Ομάδες Παραγωγών των εμποροβιομηχάνων και μεγαλοαγροτών, που βάζουν "ταφόπλακα" στους συνεταιρισμούς... Αποκορύφωμα του κυβερνητικού "ενδιαφέροντος" για τους αγρότες είναι το περιβόητο Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής που δεν αποτελεί παρά ένα όργανο εξαπάτησης των αγροτών, προκειμένου να περάσει η καταστροφική πολιτική και τα μέτρα της ΕΕ σε βάρος των αγροτών και της αγροτικής οικονομίας.

Οσον αφορά τις αγροτικές επενδύσεις, ο πρωθυπουργός, ψευδόμενος, τις παρουσίασε αυξημένες, την ώρα που έχουν συρρικνωθεί επικίνδυνα και μειώνονται σε πραγματική αξία όλα τα τελευταία χρόνια...

Στην ομιλία του, ουσιαστικά, ο πρωθυπουργός παρουσίασε το μαύρο - άσπρο για να προβάλει το υποκριτικό ενδιαφέρον της κυβέρνησής του για τους αγρότες. Κι αυτό, ενώ είναι γνωστό, όχι μόνον στους αγρότες αλλά και σε όλο το λαό, πως η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, με την οποία συμφωνεί και εφαρμόζει η κυβέρνηση, έχει οδηγήσει σε δραματική συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής και δραστική μείωση του αγροτικού εισοδήματος. Γι' αυτό, άλλωστε, εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες που βρίσκονται στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης εντείνουν τους αγώνες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ